Jdi na obsah Jdi na menu

Aktuality

Příspěvky

Zemřel František Novotný, legenda kroměřížských maratónců

Na počátku roku nemáme vůbec veselé zprávy. Náhle a překvapivě nás ve středu 12.ledna navždy opustila legenda mezi kroměřížskými maratonci - František Novotný. Bylo mu nedožitých 76 let. "Franta", jak jsme mu familiárně říkali, úspěšně absolvoval celkem 275 maratonů a na přelomu tisíciletí se přetahoval v počtu uběhnutých maratonů o čelo mezi českými i slovenskými maratonci. Svůj první - Hanácký - maraton si zaběhl 13.9.1975 v Prostějově, při svém 10.maratonu poprvé dosáhl ceněného času pod 3:00 hod, přičemž posléze tento výkon vylepšil až na 2.38:08 hod. Byl u zrodu Chřibského maratonu a v prvních ročnících běžel 30 km distanci vedlejšího vytrvaleckého závodu a do roku 2011 absolvoval bez přestávky všechny jeho ročníky. Ten zatím poslední, 48.ročník, výstřelem z pistole i slavnostně odstartoval. Podobně tomu bylo i u Rohálovské 10. Poslední maraton absolvoval v roce 2011 - Prague International marathon. Žádný z nich nikdy nevzdal, všechny doběhl. Až tento poslední, který by však byl nad síly každého.... Františku, čest Tvé památce, bylo nám ctí, že jsi tvořil součást našich životů.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Aktuality

Tomáš Navrátil byl 12. na MČR v krosu

V sobotu 27.11. se ve Valašském Meziříčí uskutečnilo Mistrovství České republiky v krosu mužů, žen a juniorů. Těší nás, že náš běžec-vytrvalec Tomáš Navrátil v hlavním závodu mužů obsadil pěkné 12. místo, když zasněženou i rozbahněnou trať o délce 10 kilometrů zvládl v čase 36:31 min. Gratulujeme!

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Aktuality

Světlušková noc 2021

V pátek 5.11. jsme pro naše nejmenší atlety z přípravky uspořádali v Podzámecké zahradě další Světluškovou noc. Akce, kterou se děti loučí s venkovní sezónou před následným zimním trénováním v tělocvičně se opět velmi povedla. Děti byly moc spokojené s touto netradiční formou tréninku, když na jednotlivých stanovištích plnili dovednostní a vědomostní úkoly. To vše při zrychleném přesunu z jednoho stanoviště na druhé. Děkujeme vedení Arcibiskupského zámku Kroměříž, že nám konání této oblíbené akce opět umožnilo.   

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Aktuality | Fotografie: Světlušková noc 2021

Chřibský maraton - vítězem 48.ročníku se stal domácí Tomáš Navrátil, mezi ženami Petra Tunysová

Vítězem 48.ročníku Chřibského maratonu se stal domácí Tomáš Navrátil, který náročnou trať pokořil v čase 2:38:15 hod. A mezi ženami zvítězila Petra Tunysová ze Slečinky Napajedla v čase 3:32:13 hod.

Výsledky: https://chribak.akkromeriz.cz/results

Foto:  https://mvyp.rajce.idnes.cz/Chribsky_maraton_2021/

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Aktuality | Fotografie: Chřibský maraton-48.ročník

Dětská maratónská štafeta - 8.ročník

V sobotu 16.10.2021 se uskutečnil v pořadí již 8. ročník "Dětské maratónské štafety", v rámci níž poměřili naši mladí atleťáci z přípravky své síly s maratónci dospěláky. Čekalo je 105,5 kol na oválu atletického stadionu! Naši mladí maratonci se velkého počtu kol nezalekli a plni nezměrného odhodlání dosáhnout co nejlepšího času, možná i porazit celkového vítěze, se vydali na štafetovou maratonskou trať..   Nakonec zvítězila  štafeta "B" v čase 3:02:38 hod. a štafeta "A" zaběhla čas 3:07:10 hod.

 
Celý příspěvek

Atletická přípravka - tréninky byly opět zahájeny 10.9.2021

S počátkem školního roku došlo také k obnovení tréninků naší atletické přípravky, přičemž ten první proběhl v pátek 10.9.2021 v 16:30 hod. Pro další informace dbejte pokynů trenérů příslušných skupin. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Aktuality

Letní soustředění atletické přípravky se nadmíru vydařilo

Tento týden jsme uspořádali pro naše děti z atletické přípravky letní soustředění v aktuálním Japonském “olympijském duchu”, na kterém prohloubily své dovednosti i znalosti atletiky. Sportovaly, když už sportu bylo dost, hrály si a pod vedením 6 trenérů strávily svůj prázdninový čas aktivitou na čerstvém povětří a v přátelském kolektivu mezi kamarády. Tím i částečně kompenzovaly dobu, kdy je Covid-2 virus okradl o do té doby běžné činnosti. Na závěr se uskutečnily neoficiální závody v Chropyni, s místní atletickou přípravkou. Všichni byli nadmíru spokojení a těší se na příští soustředění 2022. 

 
Celý příspěvek

MČR mužů a žen - Dominik Sokola obsadil 6.místo v hodu oštěpem

Na víkendovém Mistrovství České republiky, které se konalo ve Zlíně, obsadil náš oštěpař Dominik Sokola 6. místo, výkonem 60,70m. Jeho výkon silně poznamenalo svalové zranění, které si přivodil při rozcvičování a dovolilo mu pouze tři pokusy, navíc ze šestikrokového rozběhu. Z tohoto pohledu lze Dominikovo vystoupení považovat za maximální možné, s přívlastkem hrdinské. 

mcr-2021.png

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Aktuality

Brána do prázdnin 2021

Město Kroměříž uspořádalo prostřednictvím Domu kultury v sobotu 26.6.2021 sportovní prezentaci klubů působících na území města, s přiléhavým názvem “Brána do prázdnin”. Naši atletickou přípravku reprezentovali trenérky Kristýna Krejsová a Adéla Novotná.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Aktuality | Fotografie: Brána do prázdnin 2021

Petr Žďára - nejúspěšnější mladý sportovec města Kroměříže

Náš mladý a talentovaný atlet, Petr Žďára, byl Sportovní komisí RMK vyhodnocen jako nejúspěšnější mladý sportovec města za rok 2020. Během jednoho víkendu získal na Městském stadionu v Ostravě titul juniorského mistra ČR v běhu na 800m a také bronz v běhu na 1500m.  

ODKAZ: https://www.mesto-kromeriz.cz/aktuality/tiskove-zpravy/nejuspesnejsi-mladi-sportovci-a-trenerska-osobnost-ziskali-oceneni-města/

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Aktuality