Jdi na obsah Jdi na menu

Aktuality

Příspěvky

MČR V MARATONU - Ondřej Fejfar doběhl pro stříbro v novém osobním rekordu, poprvé pod 2:20 h! Tomáš Blaha doběhl na 27. místě

Na Mistrovství České republiky v maratonu, které se opět konalo v rámci Pražského maratonu vybojoval náš vytrvalec Ondřej Fejfar výborné 2. místo, když náročnou maratonskou trať zaběhl v osobním rekordu 2:19:54 hod. a vůbec poprvé v životě pokořil hranici 2:20 hod. Po Róbertu Štefkovi, Pavlu Faschingbauerovi, Janu Kreisingerovi a Jiřím Homoláčovi je pátým maratoncem hájícím kdy barvy našeho klubu, jemuž se toto podařIlo. Ondro GRATULUJEME !  Na 27.místě doběhl taktéž v osobním maximu, věkem již veterán a náš nejvěrnější vytrvalec,  Tomáš Blaha za 2:42:45 hod. Vítězem Pražského maratonu 2023 se stal v novém traťovém rekordu Keňan Alexander Mutiso, když zacíloval v času 2:05:09 hod. Ondřej byl celkově 15., Tomáš 67. Mužů, kteří doběhli do cíle bylo 4216.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Aktuality | Fotografie: MČR v maratonu 2023

Naše mladší žactvo předvedlo na 1.kole soutěže družstev statečný výkon

Na prvním kole Krajského přeboru soutěží družstev, které se konalo 11.května v Otrokovicích, předvedli naši mladí atleti statečný výkon. Ač počtem členů družstva nemohli konkurovat těm o dost početnějším, neodradilo je to a všichni podali výkony na hranicích svých možností. Pod bedlivým dohledem trenérů Březky, Kleibla a Hudečka obsadilo družstvo mladších žáků celkové 6. místo a družstvo mladších žaček celkové 8. místo. Všem mladým závodníkům náleží velká pochvala za to, že se nebáli jet na závodit a dobře reprezentovali náš klub.  

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Aktuality | Fotografie: KP ml.žactvo-1.kolo 2023

PŘÍPRAVKA - “Mamutí házení” přípravky

V pátek 5.5. jsme pro naše nejmenší atlety z přípravek uspořádali první letošní závody. Jednalo se o “Mamutí házení”, při kterém si náš atletický potěr procvičil hody. Akce se velmi zdařila, objednali jsme výstavní květnové počasí, které také přispělo k tomu, že mamuti byli nakonec všichni uloveni.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Aktuality

PŘEBOR ZLÍNSKÉHO KRAJE JEDNOTLIVCŮ - naší výpravě se velmi dařilo!

V pondělí 1.5. se na Stadionu mládeže ve Zlíně konal Přebor Zlínského kraje jednotlivců dospělých, juniorů a dorostu. Reprezentovala nás na něm poměrně početná výprava a reprezentovala velmi dobře. Dvojnásobnými přeborníky kraje se stali Petr Hudeček (100 a 200m muži), Adam Skácel (oštěp a disk muži), Hana Kleiblová (oštěp a disk ženy), jednotitulový poté byli Dan Tristan Slunečný (1500m dorost), Jana Krejčiříková (300 m př. dorostenky). Naši atleti a atletky získali i hodně druhých a třetích míst (naleznete je ve výsledcích) a výborně náš klub reprezentovali na krajské úrovni. Děkujeme vám.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Aktuality

Slunečný a Bajer náš klub dobře reprezentovali na MČR dorostu a žactva v přespolním běhu

Na víkendovém Mistrovství ČR v přespolním běhu, které se uskutečnilo v Jablonném nad Orlicí, nás dobře reprezentovali svěřenci trenéra Petra Hudečka. Dan Tristan Slunečný vybojoval časem 15:24 min. mezi dorostenci pěkné 13.místo. A Vojtěch Bajer doběhl mezi žáky na 57.místě, v čase 12:44 min. Všem třem děkujeme za dobrou reprezentaci AK Kroměříž a přejeme hodně úspěchů v dalším snažení.

 
Celý příspěvek

HALOVÉ MČR JUNIORŮ A DOROSTU - náš klub reprezentovali Tristan Slunečný a štafeta juniorů 4x200m

Na halovém Mistrovství České republiky juniorů a dorostu, které se konalo poslední únorový víkend v Ostravě, nás reprezentovali Dan Tristan Slunečný a štafeta juniorů na 4x200m. Tristan doběhl v mistrovském závodě dorostenců na 3000m na 11.místě, v čase 9:26,17 min. A štafeta juniorů na 4x200m, ve složení Kobliha, Novák, Jarošek, Brázdil obsadila ve svém rozběhu 2. místo, časem 1:35,34 min.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Aktuality

ROHÁLOVSKÁ DESÍTKA 30.ročník - Tomáš Navrátil doběhl na pěkném 5.místě

Na jubilejním 30.ročníku Rohálovské desítky, jednoho z nejpopulárnějších běžeckých silničních závodů u nás, doběhl v hlavní kategorii náš Tomáš Navrátil na velmi pěkném 5.místě. Časem 34:13 min. zaostal o necelé dvě minuty za vítězným Tomášem Habartou. Závodu se zúčastnilo celkem 430 běžců a běžkyň z celé ČR i ze zahraničí. Hlavním hostem byla naše legendární koulařka Helena Fibingerová.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Aktuality

MISTROVSTVÍ MORAVY A SLEZSKA DOROSTU, JUNIORŮ A DOSPĚLÝCH - přivezli jsme medaile!

V sobotu 4.2. se v Ostravské hale uskutečnilo Mistrovství Moravy a Slezska dorostu, juniorů a dospělých. Zúčastnila se ho i naše výprava pod vedením trenérů Vojtěcha Březky a Petra Hudečka. Máme radost, že vám můžeme sdělit zprávu - vezeme medaile! Tu nejcennější - zlatou - vybojovala štafeta juniorů na 4x200m, ve složení Daniel Kobliha, Vít Novák, Lukáš Jarošek a Adam Brázdil, která čtyři halové okruhy proběhla v čase 1:38:13 min.! Individuálně se dařilo se i Petru Hudečkovi a Adamu Brázdilovi v běhu na 60m respektive 200m, Stelle Brázdilové, Janě Krejčiříkové a dalším - viz. výsledky. Většina našich atletů si zároveň vytvořila osobní halová maxima. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Aktuality

Na přeborech Zlínského kraje žactva se našim mladým atletům dařilo

V neděli 29.ledna se v ostravské atletické hale konaly Přebory Olomouckého a Zlínského kraje, na kterých nás reprezentovali svěřenci trenérů Zuzany Osinové, Petra Hudečka a Vojtěcha Březky. Vedlo se jim dobře, medaile si odvezli Vojtěch Bajer a Richard Daniel Čep. A ostatní také podali velmi dobré výkony, kterými vzorně reprezentovali náš klub.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Aktuality

OSTRAVA INDOOR I - výborné výsledky našich atletů

V úterý se v Ostravské atletické hale konal mítink "OSTRAVA INDOOR I", na kterém náš klub reprezentovali v kategorii mužů Petr Hudeček a mezi dorostenci Dan Tristan Slunečný, mezi dorostenkami Jana Krejčiříková. Všichni jmenovaní si vedli velmi dobře a svými výkony si utvořili letošní halová maxima. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Aktuality