Jdi na obsah Jdi na menu

Aktuality

Příspěvky

MISTROVSTVÍ MORAVY A SLEZSKA VE VÍCEBOJÍCH

Třetí lednový víkend se Ostravské atletické hale konalo mistrovství Moravy a Slezska ve vícebojích, na kterém nás reprezentovali Stella Brázdilová a Klára Adamčíková v pětiboji dorostenek a žákyň. Obě se snažily, nechaly na ploše haly vše a odvezly si 9. respektive 48. místo vybojované v početné konkurenci. Stella Brázdilová za zisk 2760 bodů, Klára Adamčíková za 1549 bodů.   

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Aktuality

MČR v krosu - Vojtěch Král vybojoval 4.místo mezi vytrvalci!

V sobotu 26.listopadu se v Rumburku konal republikový šampionát v přespolním běhu dospělých a juniorů. Nás vzorně reprezentoval Vojtěch Král, který v hlavním závodu mužů vytrvalců na 10 km vybojoval výborné 4.místo, v čase 33:28 min. Neobhájil sice loňskou bronzovou medaili, ale i tento výsledek se počítá mezi výrazné individuální i klubové úspěchy.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Aktuality

Chřibský maraton 49. ročník - vítězem opět Tomáš Navrátil, v ženách poprvé Jitka Stehlíková

Vítězem 49. ročníku Chřibského maratonu se v sobotu 15.10.2022 stal po druhé za sebou domácí vytrvalec Tomáš Navrátil, který náročnou trať vedoucí z Kroměříže do Chřibů a zpět zvládl v času 2:51:43 hod.  Druhý do cíle doběhl také kroměřížský borec, Jiří Klement (3:08:26 hod.) a třetí místo vybojoval Jan Bláha. (3:09:32 hod.).

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Aktuality

Dětská maratónská štafeta - 9.ročník

V sobotu 15.10.2022 se uskutečnil také v pořadí již 9. ročník "Dětské maratónské štafety", v rámci níž poměřili naši mladí atleťáci z přípravky své síly s maratónci dospěláky. Čekalo je 105,5 kol na oválu atletického stadionu! Naši mladí maratonci se velkého počtu nezalekli a plni nezměrného odhodlání dosáhnout co nejlepšího času, možná i porazit celkového vítěze, se vydali na štafetovou maratonskou trať. Letos se na start poprvé postavili 3 štafety, přičemž nakonec zvítězila  štafeta "A" v čase 2:58:26 hod.,  štafeta "C" zaběhla čas 3:01:49 hod. a štafeta "B" čas 3:05:11 hod.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Aktuality

Mistrovství Moravy a Slezska ml.žactvo - Břeclav

V neděli 25.9. se na atletickém stadionu v Břeclavi uskutečnilo Mistrovství Moravy a Slezska mladšího žactva v atletice. Náš klub na něm pod vedením trenérky Zuzany Osinové reprezentovalo osm mladých a nadějných atletů a atletek. Foto a výsledky naleznete uvnitř článku

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Aktuality

Okresní přebor atletických přípravek 2022

V pátek 23.9. jsme na našem stadionu uspořádali Okresní přebor atletických přípravek, kterého se kromě našeho, zúčastnila i družstva  přípravek z Hulína a Chropyně. Na rozdíl od pondělního “Sportuj jako Zátopkovi” vyšlo počasí a nejmenší atleti si mohli poměřit své síly ve třech disciplínách.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Aktuality

"Sportuj jako Zátopkovi" - i my jsme se zapojili k poctě našim sportovním legendám!

Pondělí 19. září bylo pro atletickou komunitu dnem, kdy se napříč celou Českou republikou připomínalo stoleté výročí narození sportovních legend Dany a Emila Zátopkových. Jen pro připomínku - oba se narodili ve stejném roce a ve stejný den! Vše odstartovalo už v osm hodin ráno na stadionu v Houšťce, kde Emil v roce 1951 překonal světový rekord v hodinovce. Náš klub se zapojil odpoledne, když žactvo, dorost i junioři na počest manželů Zátopkových absolvovali disciplíny typické pro oba naše slavné atlety  (běh a hod oštěpem).

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Aktuality

VÝSLEDKOVÝ SOUHRN - Mistrovství ČR a Moravy (jednotlivci a družstva), Olympiáda dětí a mládeže

Uvnitř článku naleznete 3 výsledkové souhrny naší mládeže z Mistrovství ČR, Moravy a Slezska a soutěže družstev dorostu a juniorů. Zpracoval - Ota Šedý 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Aktuality

Krejčiříková a Šrotíř přeborníci Zlínského kraje

24. 8. 2022 se na stadionu v Uherském Hradišti konal krajský přebor jednotlivců Zlínského kraje mladšího a staršího žactva. Kroměřížská atletika zde měla své zastoupení. Největšího úspěchu dosáhli Max Šrotíř a Jana Krejčiříková, kteří se stali přeborníky Zlínského kraje.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Aktuality

Soustředění mládeže - Zlatý chlum 2022

V první polovině srpna absolvovala naše "starší mládež", pod vedením trenérů Vojtěcha Březky a Petra Hudečka, týdenní horské soustředění ve Zlatém chlumu poblíž města Jeseníku. Soustředění se velmi vydařilo, naši mladí sportovci nabírali kondici různým způsobem, k tomu měli možnost i regenerovat a svou činnost zpestřit turistikou a hrami v přírodě. Všichni budou na soustředění v dobrém vzpomínat:)

 
Celý příspěvek