Jdi na obsah Jdi na menu

Mistrovské soutěže

Příspěvky

MČR Vyškov 2012 - na dráhovém šampionátu jsme získali celkem 10 medailí: Novotný,Gondor,Kreisinger a Kocourek jsou mistry ČR

Ve dnech 16. a 17.června proběhl v nedalekém Vyškově dráhový šampionát ČR mužů a žen. Naši atleti na něm získali celkem 10 medailí, z toho 4 zlaté, 1 stříbrnou a 5 bronzových. Mistrovství bylo zároveň i 2. kolem extraligy, do jehož výsledku se započítalo 12 nejlepších výkonů podle maďarských bodovacích tabulek.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Mistrovské soutěže | Fotografie: MČR Vyškov 2012

Akademické mistrovství ČR - Muchová a Fejfar stříbrní, Klus bronzový, Novotný skočil limit na ME!

V pondělí 11. června se v Brně, na stadionu pod Palackého vrchem, konalo Akademické mistrovství ČR. Své vysoké školy na něm reprezentovali i naši atleti. V soutěži dálkařů padly limity na ME v Helsinkách.

 
Celý příspěvek

Jan Kreisinger splnil při svém maratónském debutu limit na OH, ostatním se v Praze také dařilo!

Jan Kreisinger směřoval celou zimní přípravu ke splnění olympijského limitu. Vybral si k tomu nejtěžší trať, maratón, a jeho úsilí došlo dnes v Praze úspěšného završení. Při svém debutu na této trati zaběhl velmi dobrý čas 2:16:26 hod. a o čtyři vteřiny pokořil olympijský limit na OH v Londýně. Zároveň se stal mistrem ČR na této trati. Svým dílem mu k tomu dopomohl jako peacemaker i Jakub Bajza i ostatním našim vytrvalcům se velmi dařilo.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Mistrovské soutěže | Fotografie: MČR v maratonu 2012

Muchová, Pírek, Sokola a Šesták mistry Moravy a Slezska

V sobotu 12. května se na vítkovickém stadionu uskutečnila generálka na Zlatou tretru (pro pořadatele), když se zde konalo Mistrovství Moravy a Slezska všech kategorií, kromě žactva. Nás může těšit, že mistrovské tituly získali Milan Pírek, Dominik Sokola, Jakub Šesták a Zuzana Muchová, která přidala ještě bronz v nejkratším sprintu.

 
Celý příspěvek

MČR v běhu na 10000m - hattrick v podání Kocourka, Fejfara a Bajzy

Již druhým rokem se konalo Mistrovství České republiky v běhu na 10000m odděleně od dráhového šampionátu. Letos se mistrovství uskutečnilo v Hradci Králové, na stadioně TJ Sokol. Za náš klub se na start v kategorii mužů postavilo celkem 5 běžců, mezi nimi i "nováčkové" Ondřej Fejfar a Jiří Homoláč. A nakonec z toho byl vítězný hattrick.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Mistrovské soutěže | Fotografie: MČR na 10000m

MČR v půlmaratónu - Bajza v osobním rekordu stříbrný, Kreisinger bronzový

V sobotu 14. dubna se v Pardubicích běžel tradiční Vinařský půlmaratón, v rámci něhož se uskutečnilo i Mistrovství České republiky. Tohoto běžeckého svátku, na kterém pravidelně sklízíme vavříny, se zúčastnila i početná skupina našich běžců. Největší favorit a obhájce titulu, Jan Kreisinger, závod absolvoval tréninkově v rámci přípravy na pražský PIM maraton. Tempa, které měl v plánu, chtěl využít i Jakub Bajza a to s cílem dosáhnout na co nejlepší čas i umístění. A povedlo se! 

 
Celý příspěvek

MČR v krosu – Kocourek si doběhl pro svůj 5.titul, Kreisinger stříbrný a Bajza bronzový

Poslední březnovou sobotu se ve Střelských Hošticích, poblíž jihočeských Horažďovic, konal republikový šampionát v přespolním běhu (krosu) všech kategorií. Na u nás málo vídané trati obsadili naši běžci v hlavním závodu kompletně stupně vítězů.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Mistrovské soutěže | Fotografie: MČR v krosu 2012

Na halovém mistrovství ČR jsme získali 6 medailí - Kocourek a Novotný dvojnásobnými mistry

O víkendu se v hale Otakara Jandery v pražské Stromovce uskutečnil republikový halový šampionát dospělých. Získali jsme na něm 6 medailí, z toho 4 zlaté. Roman Novotný zvítězil v dálce a v trojskoku. Milan Kocourek je také dvojnásobným mistrem a to v bězích na 1500m a 3000m.

 
Celý příspěvek

Z halového Mistrovství Moravy a Slezska vezeme 8 medailí, Pírek dvojnásobným mistrem

Na halovém Mistrovství Moravy a Slezska, které se uskutečnilo v sobotu 4.2. v bratislavské hale Elán, získali naši atleti celkem 8 medailí. Z toho byly dvě zlaté, 3 stříbrné a 3 bronzové. Nejvíce bylo vidět Milana Pírka, který se stal dvojnásobným mistrem.

 
Celý příspěvek

Bajza má stříbro z MČR do 23 let, Kocourek nejlepší z Čechů na pražské noční Mattoni GP

Náš mladý nadějný běžec Jakub Bajza přidal v sobotu do své už celkem bohaté sbírky další úspěch. Na dráhovém mistrovství České republiky do 23 let, které se konalo v jihočeském Písku, získal stříbrnou medaili v běhu na 5000 metrů.  V sobotu se v Praze konal noční Mattoni Grand Prix, letošní poslední díl seriálu PIM. Na tzv. "Metro běhu" si nejlépe z domácích běžců vedl náš Milan Kocourek, který obsadil celkové 8. místo,

 
Celý příspěvek