Jdi na obsah Jdi na menu

MČR v půlmaratónu - Bajza v osobním rekordu stříbrný, Kreisinger bronzový

V sobotu 14. dubna se v Pardubicích běžel tradiční Vinařský půlmaratón, v rámci něhož se uskutečnilo i Mistrovství České republiky. Tohoto běžeckého svátku, na kterém pravidelně sklízíme vavříny, se zúčastnila i početná skupina našich běžců, kterých se do města perníku vydalo celkem šest. Kromě tradičních účastníků mistrovských půlmaratónů, Honzy Kreisingera, Jakuba Bajzy a Tomáše Blahy, se v městě perníku po čase představil i zkušený David Gerych, Oldřich Jasenský a premiérově v našem dresu i Pavel Židlík. 

img_7838.jpg

Největší favorit a obhájce titulu, Jan Kreisinger, měl v plánu absolvovat závod tréninkově a to v rámci přípravy na pražský PIM maraton. Tempa, které měl stanovené od svého trenéra Róberta Štefka (1:07 až 1:08 hod.), chtěl využít i Jakub Bajza a to s cílem dosáhnout na co nejlepší čas i umístění. Na start Vinařského půlmaratónu se postavili i dva Keňané, od nichž se jako vždy očekával atak na první dvě místa.

V první fázi závodu běžela vepředu vedoucí skupina, z níž se postupně odpoutal lepší z Keňanů a pozdější vítěz Mike Kiprok Cheruyot (1:06:34 hod.). V závěrečné části došlo ke zrychlení, které disciplinovaně neakceptoval Jan Kreisinger, ale druhého z afrických běžců se drželi liberecký Vít Pavlišta a náš Jakub Bajza.  Svěřenec trenéra Oty Šedého nakonec na Pavlištu těsně nestačil, ale s Keňanem Kenethem Kipkogeiem svedl ve finiši strhující souboj, z kterého vyšel vítězně a v novém osobním rekordu 1:07:09 hod. získal stříbrnou medaili na MČR.  

img_7965.jpg

Honza Kreisinger si v "tréninkovém" tempu doběhl v mistrovském závodě s přehledem pro bronzovou medaili (1:07:44). O to, že se naše družstvo běžců má právo zúčastnit podzimního PMEZ v půlmaratónu se přičinil 9. místem ostřílený David Gerych (1:10:22) a Tomáš Blaha, který obsadil 13. místo v čase 1:12:43 hod.

Premiéra Pavla Židlíka v našem dresu vyšla dobře, když svůj první mistrovský půlmaratón zaběhl za 1:18:23 hod. a obsadil 29. místo. Oldřich Jasenský byl 36. v čase 1:20:49 hod.

 

VÝSLEDKY MČR

CELKOVÉ VÝSLEDKY

 

 

Náhledy fotografií ze složky MČR v půlmaratonu 2012