Jdi na obsah Jdi na menu

Reprezentace

Příspěvky

Mistrovství Evropy očima Aleny Symerské

Přinášíme Vám povídání Aleny Symerské o tom, jak trávila týden ve Švédsku na mistrovství Evropy juniorů a juniorek, kde byla členkou štafety na 4 x 400 metrů, která vybojovala velmi ceněné sedmé místo. Jak se jí ve Švédsku líbilo a jak strávila ty dlouhé dny, než konečně přišel den D?

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Reprezentace | 0 Komentářů:

Rozhovor s juniorskou mistryní ČR Alenou Symerskou

Přinášíme Vám rozhovor s talentovanou mladou atletkou Alenou Symerskou, která v letošním roce přímo září. Na trati 400 m získala na halovém MČR juniorek stříbrnou medaili, venku dokonce mistrovský titul, na MČR dospělých se blýskla čtvrtým místem a vylepšila oddílový rekord na 400 m v hale (55,95) i venku (55,87) a těmito výkony si vybojovala účast ve štafetě 4 x 400 m na ME do 19 let, které se koná ve Švédsku ve městě Eskilstuna od 16. do 19. července.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Reprezentace | 0 Komentářů:

Zlatá tretra Ostravy

V úterý 26. 5. 2015 se v Ostravě konal tradiční mítink Zlatá tretra. Tohoto závodu se vždy účastní mnoho hvězd světové atletiky. Letos do Ostravy zavítali Usain Bolt, Asafa Powell, David Rudisha, Christian Taylor a spousta jiných. Z domácích hvězd se ukázali Zuzana Hejnová, Pavel Maslák, Jakub Holuša, Vítězslav Veselý, Barbora Špotáková a talentovaná Anežka Drahotová. Všechny čekal nově zrekonstruovaný stadion s perfektní atmosférou.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Reprezentace

Dominik Sokola reprezentoval ČR na Mezistátním utkání dorostu

Dne 8.června se v Hradci Králové konalo Mezistátní utkání ČR-Slovensko-Maďarsko dorostu. Nás může těšit že se na něj svými výkony kvalifikoval i náš odchovanec Dominik Sokola. Svěřenec Oty Šedého nastoupil v trojskoku, kde výkonem 13,19m obsadil 4. místo a pro družstvo ČR získal 3 body.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Reprezentace | Fotografie: MU 18-Hradec Králové

Bajza a Fejfar se na Lysé hoře kvalifikovali na Mistrovství Evropy v běhu do vrchu

V sobotu 1. června se konal Horský běh na Lysou horu, který byl zároveň nominačním závodem pro Mistrovství Evropy v běhu do vrchu. Nás může těšit, že závod s převýšením 980m suverénně vyhrál Jakub Bajza, a jako třetí zdolal náročnou trať s převýšením 980m zdolal Ondřej Fejfar. Oba se tím kvalifikoval se na letošní ME, které se bude konat na začátku července v bulharském Borovci.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Reprezentace

MISTROVSTVÍ SVĚTA V KROSU - Milan Kocourek doběhl na 53. místě

V neděli 24. prosince se v polském Bydgosczi uskutečnilo Mistrovství světa v krosu. V kategorii mužů reprezentoval Českou republiku Milan Kocourek, v současnosti náš nejlepší běžec - loňský šestinásbný mistr ČR.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Reprezentace | Fotografie: MS v krosu 2013

Milan Kocourek reprezentoval Evropu na krosovém trojutkání !

Milan Kocourek si svým výkonem na nedávném Mistrovství Evropy v krosu zajistitl nominaci do družstva Evropy, které se zúčastnilo zajímavého krosového trojutkání Velká Británie - Evropa - USA, které se uskutečnilo 5. ledna ve skotském Edinburghu.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Reprezentace

ME v krosu - Kocourek si doběhl pro vynikající 12. místo! Homoláč byl 22. v kategorii M23

Výborného výsledku dosáhl na nedělním Mistrovství Evropy v krosu, které se konalo v maďarské metropoli Budapešti, náš Milan Kocourek. V nabité konkurenci obsadil na 10 km trati časem 30:33 min. výborné 12. místo, čímž o šest pozic vylepšil svůj loňský výsledek! Jiří Homoláč si vedl také velmi dobře, když v kategorii M23 obsadil 22. místo.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Reprezentace

Jan Kreisinger a Roman Novotný reprezentovali ČR na OH v Londýně

Dvěma atletům našeho klubu se v předchozím období podařilo kvalifikovat na OH 2012 v Londýně. A to Romanovi Novotnému ve skoku do dálky a Janu Kreisingerovi na nejdelší běžecké trati - maratónu.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Reprezentace

Milan Kocourek zaběhl na Evropském poháru nejrychlejší desítku na dráze od roku 1998

Milan Kocourek se nemohl zúčastnit 1. kola Extraligy a to proto, že reprezentoval ČR na Evropském poháru v běhu na 10000m, který se konal v Baskické metropoli Bilbao. Milan se chtěl na 16. ročníku tohoto dráhového běžeckého poháru zároveň pokusit o splnění olympijského limitu. To se mu bohužel nepodařilo, ale časem 29:06,21 min si utvořil nový osobní, ale také klubový a krajský rekord. Tento čas je nejrychlejším českým časem od roku 1998, kdy zaběhl Jan Pešava poprvé pod 28 minut.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Reprezentace