Jdi na obsah Jdi na menu

Jan Kreisinger a Roman Novotný reprezentovali ČR na OH v Londýně

Dvěma atletům našeho klubu se v předchozím období podařilo kvalifikovat na OH 2012 v Londýně. A to Romanovi Novotnému ve skoku do dálky a Janu Kreisingerovi na nejdelší běžecké trati - maratónu. Honza splnl kvalifikační limit v květnu na Pražském maratónu (2:16:26 hod.) a Roman počátkem července na mítinku v Brně (822 cm). 

Jako první zasáhl do olympijských bojů Roman Novotný a to hned první soutěžní den. Bohužel se mu vůbec nedařilo a ze tří možností dosáhl výkonu 696 cm a dva přešlapy.  To stačilo pouze na celkové 38. místo.

roman-novotny-2-oh-2012.jpg

roman-novotny-3-oh-2012.jpg

 

Poslední den olympiády se na start maratonu postavil Honza Kreisinger a na zajímavé trati vedoucí londýnskými ulicemi protkané pamětihodnostmi obsadil celkové 67. místo v čase 2:25:03 hod. Čas sice na první pohled není nejrychlejší, ale na druhou stranu je potřeba poznamenat, že závod nedokončilo celkem 20 vytrvalců, mezi nimi i takový borci jako Eritreyec Tsegay, Američan Hall, nebo třeba Rakušan Weidlinger. Na rozdíl od předpovědi počasí, která předvídala zataženo a místy déšť, panovalo naopak slunečné a teplé počasí, což Honzovi moc nesedí. Podle jeho slov to do půlmaratonu bylo dobré, ale potom přišla krize z vedra a tak se zaměřil na to, aby svůj životní závod aspoň dokončil.

jan-kreisinger-oh-2012.jpg

 

Fota jsou dílem ing. Aleše Grafa