Jdi na obsah Jdi na menu

Zlatá tretra Ostravy

V úterý 26. 5. 2015 se v Ostravě konal tradiční mítink Zlatá tretra. Tohoto závodu se vždy účastní mnoho hvězd světové atletiky. Letos do Ostravy zavítali Usain Bolt, Asafa Powell, David Rudisha, Christian Taylor a spousta jiných. Z domácích hvězd se ukázali Zuzana Hejnová, Pavel Maslák, Jakub Holuša, Vítězslav Veselý, Barbora Špotáková a talentovaná Anežka Drahotová. Všechny čekal nově zrekonstruovaný stadion s perfektní atmosférou.

Součástí závodu jsou i běhy Čokoládové tretry, na tyto běhy se dostanou pouze vítězové šestnácti závodů, které se konají v průběhu jara. Jednou vítězkou byla i členka AK Kroměříž Denisa Peričová. Ta startovala v kategorii dívek 2002-2003, které musely do cíle uběhnout 300 m. Naším cílem bylo si tuto nečekanou nominaci hlavně užít, atmosféra i v předprogramu byla výborná, všichni potleskem hnali mladé sportovce do cíle. Konkurence byla silná, spousta dětí by prohnala mnohem starší sportovce. Deniska zaběhla trať za 52,09. Odměnou pro všechny bylo tričko, nějaká sladkost a samozřejmě tři lístky na celý program.

26052015767-1-.jpg

V předprogramu jsme v rámci národních závodů mohli fandit další člence našeho klubu Aleně Symerské. Ta se postavila na start 200 m. Zaběhla čas 25,42, kterým se přiblížila svému osobnímu rekordu, což se v tak chladném a deštivém počasí cení, a atmosféru i závod si také užila. Zúčastnit se takového závodu je dobré jako motivace do budoucna, ale zejména se dá něco „odkoukat“ z rozcvičení a přípravy světové špičky.

 

Kompletní výsledky: http://online.atletika.cz/vysledky.aspx?idk=23068&stats=2