Jdi na obsah Jdi na menu

Uhlík, Novotný, Szetei, Kocourek a Kreisinger úspěšně reprezentovali ČR na ME družstev

O uplynulém víkendu proběhly na Budapešťském stadionu Ference Puskase (dříve Népstadionu) boje 1.ligy Mistrovství Evropy družstev (dříve Evropského poháru). Naši muži i ženy loni sestoupili z elitní skupiny a jejich cílem bylo vrátit se zpět do Superligy. Soutěže se zúčastnilo celkem 12 reprezentačních družstev, tzn. že v každé disciplíně startoval i stejný počet závodníků. Soutěž má velmi podobnou strukturu jako Evropský pohár klubových družstev.

Obrazek

Na tomto podniku reprezentovala ČR i pětice Kroměřížškých atletů. Nejlépe z nich se vedlo Michalu Uhlíkovi, který doběhl druhý na 400m př. ve svém druhém nejrychlejším čase sezóny 50,73 vt.

Obrazek

Roman Novotný vybojoval výkonem 773 cm 3. místo ve skoku dalekém.

Obrazek

Jan Kreisinger doběhl na trati 5000m na 7. místě v letošním nejlepším českém čase 14:08,18 min., čímž zároveň překonal svůj stávající osobní i klubový rekord (14:13,07).

Obrazek

Petr Szetei byl členem obou úspěšných štafet. Na 4x100m získala štafeta ve složení Žilka, Vojtík, Veleba a Szetei 2. místo časem 39,66 vt. a na 4x400m 3.místo časem 3:07,09 min.

Obrazek

 

 

Milan Kocourek obsadil v běhu na 3000m desáté místo časem 8:35,28 min.

Obrazek

Česká reprezentace nakonec i s přispěním našich atletů ve dvoudenním klání zvítězila a společně s družstvy Švédska a Portugalska si v příštím roce zajistila účast v Superlize. 

Foto: kromě jedné jsou z objektivu ing. Aleše Grafa