Jdi na obsah Jdi na menu

Roman Novotný 6. na Zlaté lize v Římě

Roman Novotný dosáhl včera výborného výsledku na dalším mítinku "Zlaté ligy", který se uskutečnil v Římě. V soutěži dálkařů se mu sice nepodařilo zdolat olympijský limit, ale za výkon 777 cm bral výborné 6. místo, když před ním se umístili pouze skokani, jež doskočili za  8 metrovou značku.

Roman přitom dokázal porazit dva Američany - vítěze americké olympijské kvalifikace Trevell Quinleye (836 cm) a třetího z kvalifikace Miguela Pateho (822 cm), kteří již mají účast na OH v Pekingu zajištěnou !

Zvítězil letošní suverén Irving Saladino z Panamy, jemuž k tentokráte k vítězství stačilo "jen" 830 cm. V této disciplíně zároveň přišel o možnost dosáhnou na zlatý jackpot skokan ze Saudské Arábie Husssein Al-Sabee (808 cm), kterého jsme měli možnost vidět na 3.kole extraligy v Kladně, kde byl toho času na soustředění.

Absolutním vrcholem pátečního večera na olympijském stadionu v italské metropoli byla tyčka žen v podání Jeleny Isinbajevové. Svěřenkyně kouče Vitalije Petrova, která v posledních dvou letech jako by ztratila něco na své neohrozitelnosti, se představila opět v bývalé prvotřídní formě a na druhý pokus se s velkou rezervou přenesla přes 503 cm. Při své premiéře v letní sezoně tak překonala své dva roky staré světové maximum o 2 cm a vyslala jasný signál, kdo že je v disciplíně královnou.
Její soupeřky se zastavily pod hranicí 480 cm, nejblíže byla s 475 cm Polka Pyreková.