Jdi na obsah Jdi na menu

Kreisinger a Kocourek reprezentovali ČR na Mistrovství Evropy v krosu

Jan Kreisinger a Milan Kocourek reprezentovali Českou republiku na Mistrovství Evropy v krosu, které se uskutečnilo v neděli 12. prosince v portugalské Albufeiře.

Úspěšnějším z naší dvojice byl nakonec Milan Kocourek, který uzavřel šestou desítku celkového pořadí, když 10km trať zdolal v čase 31:45 min. Honzovi Kreisingerovi závod nesedl podle jeho představ a obsadil 68. místo časem 33:32 min.

dscf5482.jpg

Hlavní závod mužů ovládla již po deváté ikona Evropských krosových mistrovství, Ukrajinec Sergej Lebiď, který zvítězil v čase 29:15 min. Druhý doběhl Španěl Lamdassem (29:18) a třetí Portugalec El Kalai (29:19).

Nejlepšího výsledku z našich reprezentantů dosáhla v kategorii "Ž22" Lucie Sekanová, která doběhla na 6-ti kilometrové trati desátá, Diana Mezuliáníková obsadila v kategorii juniorek 22. místo a Lukáš Kourek se v kategorii "M23" musel spokojit s 67. místem.  

Výsledky závodu mužů

Výsledky - muži 23 

Výsledky závodu juniorů

Výsledky závodu žen

Výsledky - ženy 23

Výsledky - juniorky

 

Kompletní výsledky ME v krosu od roku 1994http://www.european-athletics.org/event-result-database-european-cross-country-championships.html