Jdi na obsah Jdi na menu

PMEZ na dráze hostí o víkendu portugalské Vila Real de Santo Antonio

O nastávajícím víkendu bude hostit opět portugalské Vila Real de Santo Antonio elitní A skupinu Poháru mistrů evropských zemí (anglicky ECCC). Pro náš tým se jedná o vrchol klubového snažení a zúčastní se ho i přes peripetie se zajištěním leteckého spojení. Snad už jen sopečný prach z Islandu by to mohl zhatit. Budeme obhajovat loňské 6. místo.  

K naší radosti se tento podnik uskuteční opět v portugalském Vila Real de Santo Antonio, na které máme dobré vzpomínky z roku 2006, když jsme tenkrát obsadili 4. místo v půlmaratonské odnoži. Na stejném místě se elitní skupina utkala na dráze v roce 2008, kde ČR ještě reprezentovala Dukla Praha a loni, kdy jsme při naší druhé účasti v této odnoži obsadili 6. místo.

Samotné město leží na hranici se Španělskem, v Cádizském zálivu, kde se hraniční řeka Guadiana vlévá do vod Atlantského oceánu. Zdejší sportovní areál a vlídné prostředí bývá vyhledávaným místem pro zimní soustředění atletů z celé Evropy.

Obrazek

Letos neodjíždíme v úplně nejsilnější sestavě a tak je naším hlavním cílem je uchovat příslušnost v této elitní kategorii. 

Obrazek

Řeka GuadianaObrazek

 

 

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky PMEZ 2010-Vila Real de Santo Antonio