Jdi na obsah Jdi na menu

Mladí atleti se nezastaví ani o prázdninách

Zatím co většina sportovních oddílů a kroužků přes léto redukuje tréninky nebo netrénuje vůbec, atletika pokračuje. 

1.jpg

S jarní částí sezóny můžeme být spokojeni. V mládežnických kategoriích jsme postavili mladší žáky i starší žáky a žákyně, ale také dorostenecká družstva. 

2.jpg

Atletická sezóna má však i podzimní část, kde vrcholí zejména soutěže družstev. Konají se i MČR do 22 let, MMaS mladších i starších žáků a MČR starších žáků.

4.jpg

Tréninků mládeže je přes prázdniny dost, trénuje se každý druhý den (liché dny v kalendáři), případné změny jsou vždy na našich stránkách.

5.jpgStarší a zkušenější závodníci trénují i častěji. Po domluvě se mnou (trenérem Petrem Osinou) se dá trénovat téměř kdykoliv. Atletika je celoroční sport a kdo chce být alespoň konkurence schopný, musí poctivě trénovat. V  nedávné době bylo možné sledovat mnoho mládežnických vrcholných akcí (ME do 19 let, MS do 17 let, ME do 23 let a letní Univerziáda), kde byli vidět i čeští atleti. 

 

Do přípravy se po domluvě zapojil i český reprezentant do 17 let. Kroměřížský hokejový odchovanec Jakub Sirota si tvrdým atletickým tréninkem zpestřuje hokejové volno v přípravě na nadcházející sezónu. 

6.jpg

"Sportu zdar, lenosti zmar." Petr Osina