Jdi na obsah Jdi na menu

Roman Novotný skočil 796cm a jede do Turína !

Roman Novotný skočil při mezinárodním atletickém mítinku Obaly Morava 796 cm, čímž překonal o 6 cm vypsaný limit a zároveň se kvalifikoval na Halové mistrovství Evropy v Turíně. Tímto výkonem zároveň vytvořil nový halový rekord Moravy,Zlínského kraje a našeho klubu.

Na otrokovickém mítinku "Obaly Morava", při svém třetím závodě v sezoně, skočil hned prvním pokusem 796 cm. „Tajně jsem v to doufal, ale jistý jsem si určitě nebyl. Na mě je to nezvykle brzy, jsem nevyladěný a nevyskákaný. A tak jsem se docela divil, když mi to hned v první sérii ulétlo. Jsem samozřejmě moc spokojený,“ hodnotil Roman, kterého od podzimu trénuje Michal Pogány. Dnešní výkon je Romanovým halovým osobním rekordem a řadí ho na šesté místo v dlouhodobých tabulkách ČR.  

Na poměry brzký limit trochu mění skokanovy plány pro závodní období. „Ještě mě 28. ledna čeká závod v Métách a pak chceme trochu potrénovat, abychom vyladili na HME,“ prohlašuje Roman, ktterý se čerstvě zařadil po bok vícebojaře Romana Šebrleho, překážkáře Petra Svobody a výškařů Jaroslava Báby a Ivy Strakové do nominace pro HME.

Obrazek

Převzato od: Adam Pražák - www.atletika.cz a upraveno.