Jdi na obsah Jdi na menu

Rohálovskou desítku vyhrál opět Kreisinger, třetí doběhl Bajza

 

V sobotu 25. února se v Prusinovicích uskutečnil další, již 19. ročník, Rohálovské desítky. Tento silniční závod se mezi běžci těší velké přízni a v loňském roce byl vyhlášen čtenáři respektovaného časopisu Behej.com jako nejoblíbenější silniční běh v České republice. 

 

I proto se na start letošního závodu postavilo rekordních 520 běžců a běžkyň, čímž byl překonán účastnický rekord z loňského roku (434)!  Mezi nimi samozřejmě nechyběli ani „domácí“ běžci AK Kroměříž, kteří na tomto běhu pravidelně sklízejí úspěchy. Letošní ročník se musel obejít bez účasti některého z našich hostujících afrických běžců a také bez Milana Kocourka, který dal přednost halovému šampionátu a bez Róberta Štefka, který na sklonku loňského rok ukončil svou úspěšnou a bohatou běžeckou kariéru. I přesto však mělo rekordně početné běžecké pole svou kvalitu, k níž přispěla i početná skupina zahraničních, zejména slovenských běžců. Závod opět doprovázelo velmi příznivé počasí, které pořadatelé jako vždy dobře objednali. Snad jen ten vítr nemusel tolik foukat...snad příště :)

prusinovice_10_km_032.jpg

 

V samotném hlavním závodě byli hodně vidět naši běžci, kterým udával prim Jan Kreisinger. Honza se po startu usadil na čele běžeckého pole a po celou trasu před sebe nikoho nepustil.  Do cíle 10-ti km závodu doběhl v čase 31:08 min.,  

jan-kreisinger.jpg

s dvaadvaceti  vteřinovým odstupem se v cíli objevil v pořadí druhý Ondřej Fejfar (31:30) a o další 3 vteřiny zpět finišoval do cíle náš Jakub Bajza (31:33).  Kubovi se tak podařilo poprvé se protlačit na stupně vítězů.  

 jakub-bajza.jpg 

Z dalších našich běžců doběhli v první desítce ještě na výborném 5. místě Vojtěch Král (33:36) a hned za ním se umístil Tomáš Blaha (33:47).  Tomáš Neradil doběhl na 31. místě v čase 36:54 min, Oldřich Jasenský byl 70. v čase 39:34 min.  Radim Stehlík doběhl na 82. místě v čase 40:29 min., Antonín Keller doběhl 92. za 40:57 min. Závodu se aktivně zúčastnil i jeho hlavní organizátor Ondřej Němec, jemuž však nevyšel podle představ a doběhl na 101. místě v čase 41:15 min. Tentokrát byl trenér horší svého svěřence.  

ondrej-nemec.jpg  

Filip Vrága byl 122. za 41:52 min.  Jako svůj oblíbený silniční  závod si Rohálovskou desítku vybral také Marek Šedý a s jejími nástrahami si poradil v čase 57:08 min. Speciální uznání si zaslouží František Novotný, který v sobotu absolvoval svůj 19.ročník Rohálovské desítky (ani na jednom nechyběl) a v tomto světle není čas ani umístění důležité. Franta patří mezi ikony tohoto závodu.

 

V kategorii žen tentokráte zvítězila Petra Pastorová z MK Seitl Ostrava (36:17 min.) a nedovolila tak rozšířit nestárnoucí Petře Kamínkové (37:22) z AK Olomouc počet titulů na dvanáct. Na třetím místě poté doběhla Lenka Formanová (38:22) z Hvězdy Pardubice. Jako celkově čtvrtá v cíli byla talentovaná Carmen Beshirová z SK Zdice za 40:12 min. 

jana-dorazilova-po-startu.jpg

Hned další v pořadí byla první z našich běžkyň, Jana Dorazilová a to v čase 40:39 min., který znamenal vítězství v kategorii Ž20 a velmi pěkné 5. místo mezi ženami absolutně. 

Jitka Stehlíková docílila času 47:19 min., což vyneslo 8. místo v kategorii ženy Ž35. 

jitka-stehlikova.jpg

 

            

CELKOVÉ VÝSLEDKY           

 

 

Jako předprogram hlavního závodu se již tradičně uskutečnily i závody mládeže. Letos jsme v nich měli i my své zastoupení, když z atletické přípravky se jich zúčastnili bratři Jan a Šimon Máselníkovi, Saša a Laura Stehlíkovi, Karolína Vránová, Kristýna Váňová, Kristýna Jiříčková a sestry Klára, Julie a Amálie Stoklasovy. Všem se podařilo dosáhnout velmi pěkných výsledků, přičemž Klára Stoklasová obsadila 2. místo v běhu na 140 m v kategorii nejmladší holky. Tuto trať zvládla za 35 vteřin. Nejprve trochu smutná, ale nakonec spokojená, byla i Kristýna Vypušťáková, která do dějiště dorazila se zpožděním a musela nastoupit do závodu dorostenek. 

V celkem 16 kategoriích se představilo 201 mladých běžeckých nadějí, což je také nový rekord Rohálovské desítky. 

 

 

 

VÝSLEDKY MLÁDEŽE

 

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky Rohálovská desítka 2012