Jdi na obsah Jdi na menu

Kocourek vyhrál suverénně závod Skalica-Hodonín, Blaha zase premiérový ročník Čertovského běhu v Kroměříži

V sobotu 17. prosince se uskutečnily dva zajímavé běžecké závody. Tím prestižnějším byl známý silniční běh Skalica-Holíč-Hodonín, který se běhá každoročně z Moravy na Slovensko, přičemž místo startu a doběhu se pravidelně obměňuje - jeden rok je start v Hodoníně, druhý ve Skalici. I letos při 21. ročníku nabízelo startovní pole početné mezinárodní zastoupení. Na start se postavili kromě Čechů a Slováků také běžci z Maďarska a Ukrajiny. Nás může těšit, že trať délky 12,6 kilometru zdolal nejrychleji v čase 38:51 min. Milan Kocourek a suverénně zvítězil. Za ním doběhli všichni zahraniční běžci v čele s Maďarem Tóthem (39:35) a Ukrajincem Shafarem (39:38).  Třetím z Čechů a celkově osmým v pořadí byl Jakub Bajza (40:43), kterému se nepovedlo obhájit loňské celkové druhé místo, ale v letošní konkurenci se jedná o výsledek velmi solidní. 

VÝSLEDKY H-H-S

 

Ve stejný den se v Kroměříži uskutečnil premiérový ročník Čertovského běhu, který pořádal místní klub Rudá Hvězda. Na trati vedoucí od Loděnice VM Hradisko na Bagráku se vydalo překvapivě početné pole běžců a běžkyň (celkem 81) na Trávnické Zahrádky a cyklostezku do Kvasic. U soutoku řeky Moravy s Rusavou byla obrátka a poté hurá proti větru zpět. Na trati délky necelých 10 kilometrů (9,7 km) zvítězil náš Tomáš Blaha v čase  32:45 min. Z dalších našich běžců doběhl na 4. místě Tomáš Neradil (34:12), Radim Stehlík obsadil 16. místo v čase 38:29 min., Oldřich Jasenský byl 17. za 38:30 min., Petr Osina 31. (41:18). Na 35. a 36. místě závod protrpěli, s během již jen občas koketující, veteráni Bronislav Novotný (42:07) a Miroslav Vypušťák (42:11).

V kategorii žen nenašla přemožitelku a s přehledem zvítězila domácí Jana Dorazilová (39:03 min.), což znamenalo celkově 19. místo...ano, zanechala za sebou velké množství mužů-běžců. Na 5. místě mezi ženami proťala pomyslnou cílovou pásku Jitka Stehlíková (45:31)

VÝSLEDKY

Fotogalerie: http://www.bezvabeh.cz/foto-video/157-certovsky-beh-kromeriz