Jdi na obsah Jdi na menu

Götz rekordně na 400m, Novotný 7. v Hengelu

Atletická sezóna se nám rozběhla naplno a naši borci o sobě dávají vědět. O tomto atletickém "supervíkendu" se někteří z nich zúčastnili i prestižních závodů v zahraničí, z nichž vyzvedávám ty nejlepší výkony.

Na atletickém mítinku v Palafrugellu na španělské Costa Bravě zvítězil v běhu na 400m Rudolf Götz ve výborném čase - 46,44 vt., čímž samozřejmě vytvořil nejen klubový ale i krajský rekord. Zároveň jde o nejlepší letošní český výkon. Na stejném mítinku vyhrál jeden z rozběhů na 100m Jaroslav Šmotek, kterému však výkon 11,18 vt. znehodnotil silný protivítr (-2,7m/s).

Na mítinku Super Grand Prix v holandském Hengelu obsadil Roman Novotný v nabitém závodě ve skoku do dálky 7. místo výkonem 7,63m. Zvítězil panamský skokan Irving Saladino, který dolétl na 873cm, což je 7. nejlepší výkon všech dob !  I druhý jihoafričan Mokoena dosáhl výborného výkonu - 835 cm a další dva závodníci překonali 8m hranici.

Další nejlepší český výkon zaběhl Jan Kreisinger, kterého si půjčila na hostování Dukla Praha na Pohár klubových mistrů do portugalského Vila Real de Santo Antonio. Honza běžel 5000m a obsadil 7. místo časem 14:32,65 min.   

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář