Jdi na obsah Jdi na menu

Bajza zaběhl výborný závod, na 20. ročníku běhu Hodonín-Skalica obsadil v mezinárodní konkurenci 2. místo

Výborného výsledku dosáhl náš mladý běžec Jakub Bajza, když svou účast na jubilejním XX.ročníku Medzinárodného cestného behu Hodonín-Holíč-Skalica korunoval 2.místem.

hodonin-skalica.jpg

Jeho přemožitelem se stal pouze Maďar Minczér, který byl v cíli o pouhých 6 vteřin dříve, v čase 40:19 min. Závod se běžel na rozbředlém sněhu, který pokrýval silnici. Za Jakubem (40:25) doběhli s výrazným odstupem mj. nejlepšího český steaplař Peter Mikulenka (40:50), další Maďar Kállay (41:07) a nejlepší český ultramaratonec Daniel Orálek (41:39). Zajímavé na tom je, že Kuba si před závodem moc nevěřil, protože měl v poslední době potíže s kolenem, ale nakonec podal velmi dobrý výkon. Jeho trenér Ota Šedý to však očekával a na svého svěřence poté prozradil, že tomu napovídaly tréninkové časy. Závodu se zúčastnil také Oldřich Jasenský, který obsadil 57.místo a Filip Vrága, jež byl 129.

5272251852_022796be75_b.jpg

 

Ve dvacetileté historii tohoto populárního závodu, který se běhá střídavě z Moravy na Slovensko (z Hodonína do Skalice a zpět), jsou nesmazatelně zapsáni i naši běžci. Rekordmanem v počtu vítězství je Petr Veselý, kterému se to povedlo hned čtyřikrát a pozadu nezaostává ani Róbert Štefko, jež zde zvítězil třikrát.

 

Výsledky závodu Hodonín-Skalica 2010