Jdi na obsah Jdi na menu

Bajza a Dorazilová ovládli Hulmenskou desítku

V nedalekém Hulíně se v sobotu běžel 6.ročník "Hulmenské desítky", kde se představila řada našich běžců a běžkyň. A byli hodně vidět. Na trati délky 10km zvítězil v traťovém rekordu 32:39 min. Jakub Bajza a kategoii žen ovládla Jana Dorazilová, která jen nepatrně zaostala za 40-ti minutovou hranicí.

img_2391.jpg

Závod měl start i cíl na hulínském stadionu a poprvé vedl přes nový most nad nedávno zprovozněným úsekem rychlostní komunikaxce (dálnice) E55 z Hulína na Otrokovice. Až na poměrně silný protivítr, jež běžcům znepříjemňoval část trati, se běželo za optimálních podmínek...na polovinu ledna za neobvykle teplého počasí.  Jakub Bajza měl tento závod jako poslední test před blížícím se PMEZ v krosu, kde bude členem našeho družstva mužů. Podle slov jeho trenéra Oty Šedého, Kuba splnil očekávání a jeho příprava se nyní plně zaměří na již zmíněny mistrovský kros. Dalšími z našich běžců byl Oldřich Jasenský, který doběhl na 13.místě v čase 40:10 min., na 15. místě závod dokončil Filip Vrága (40:41), na 21. místě doběhl Radim Stehlík (41:22) a manažer našich běžců, Ondřej Němec, obsadil časem 42:17 min. třetí místo v kategorii V2. 

V kategorii žen s přehledem zvítězila Jana Dorazilová, která dosáhla času 40:10 minJitka Stehlíková obsadila časem 48:10 min 5. místo.

img_2487.jpg

Výsledky závodu