Jdi na obsah Jdi na menu

Na halovém mistrovství ČR jsme získali 5 medailí, Roman Novotný dvojnásobným mistrem

Poslední únorový víkend se v hale Otakara Jandery v pražské Stromovce uskutečnilo v pořadí již  35. mistrovství České republiky v halové atletice. Na tomto podniku nás reprezentovalo celkem 10 atletů.

Obrazek

Nejlépe z nich si vedl Roman Novotný, který vybojoval dva mistrovské tituly v horizontálních skocích. V dálce předvedl 775 cm a o dva centimetry přeskočil svého největšího soupeře Wágnera z Dukly Praha. Nicméně limit na halové mistrovství světa se mu splnit nepodařilo. V neděli nastoupil ke trojskoku a i zde zvítězil výkonem 14,91 m.

Obrazek

Druhým nejlepším, co se týká dosaženého výsledku, byla nová posila - koulař Vladislav Tuláček, který osobním i klubovým rekordem 18,13 m obsadil výborné 2. místo a stal se halovým vícemistrem republiky.

Obrazek

Bronzové medaile vybojovali čtvrtkař Petr Szetei, který si v rámci obhajoby loňského titulu zaběhl v nedělním finále na 400m letošní maximum 47,65 vt.  V běhu na 1500m obsadil časem 3:52,35 min. 3. místo Michal Šneberger, který ještě den před tím nastoupil na start běhu na 3000m, ale na základě nového pravidla startování (nulová tolerance k ulitému startu), byl diskvalifikován. Čímž přišel o téměř jistou medaili. Naprosto identická situace nastala i na startu nedělní patnáctistovky, ale tentokráte byli rozhodčí vůči jeho soupeři, který se provinil stejným přestupkem benevolentní......

Dobře si vedl také Filip Klvaňa, který na trati 200m obsadil časem 22,05 vt. nepopulární 4. místo a bronz mu unikl o 25 setin. Filip vyhrál před tím jeden z rozběhů v na vlas stejném čase jako ve finále.

 

Sprinter Ladislav Křížek se probojoval do semifinále běhu na 60m, kde skončil v letošním osobním maximu 6,98 vt. na třetím, nepostupovém místě. V rozběhu na 200m doběhl na 2. místě v čase 22,49 vt., jež však na postup do finále nestačil. V obou dvou případech Láďa obsadil 10. místo.

Diskař Igor Gondor si na mistrovství vyzkoušel svou doplňkovou disciplínu - vrh koulí a výkonem 15,21 m obsadil 10. místo.

Mistrovství se nevydařilo  Milanu Pírkovi, který po dvou bronzech z předchozích let obsadil v dálce až 8. místo (696 cm) a v trojskoku skončil na 9. místě (13,81 m). Dále se nevedlo Jaroslavu Růžovi, který nedokončil finále běhu na 800m (v sobotním rozběhu 1:55,66 min.). Po přepáleném začátku došly v rozběhu na 400m síly i dřívějšímu suverénovi této disciplíny Rudolfu Götzovi, který zaběhl čas 48,91 vt.

 

Náhledy fotografií ze složky MČR v hale 2010