Jdi na obsah Jdi na menu

Mistrovství ČR dorostenců a juniorů

20. - 21. 6. 2015 se na nově zrekonstruovaném stadionu ve Vítkovicích konal ja.jpgtakzvaný "GIGANT", neboli Mistrovství ČR dorostenců a dorostenek, juniorů a juniorek. Na této mistrovské soutěži reprezentovali náš klub Alena Symerská, Dominik Sokola, Michaela Procházková a Vojtěch Březka. 

První se představil na hodu oštěpem dorostenců (700 g) Vojtěch Březka. Do soutěže šel s osobním rekordem 49,49 m z loňského roku a s letošním maximem 48,10 m. Jako celý víkend, tak i oštěp poznamenalo chladné počasí a protivítr, který Vojtovi zrovna nesedí. V soutěži skončil s výkonem 45,29 m na 12. místě. Na finále bylo potřeba hodit 48,38 m, což se nepovedlo. Pro Vojtu to bylo první mistrovství ČR, tak můžou být on i jeho trenér spokojeni.

vo.jpg

Také v hodu oštěpem, ale juniorů (800 g), se přestavil zkušený Dominik Sokola. Jeho přípravu letos provázela drobná zranění, tak byla jeho forma velkou neznámou. Dominik jako mnohonásobný medailista z mistrovských soutěží útočil na nejvyšší příčky. Jeho nejdelší pokus v soutěži měřil 58,72 m. V posledních dvou kolech se zlepšilo hned několik závodníků. Medaile unikla Dominikovi o 16 cm, obsadil tedy konečné 4. místo. Následující den měl nastoupit ještě v hodu diskem, stěžoval si ovšem na drobnou bolest lokte a do soutěže se rozhodl nenastoupit.

do.jpg

V sobotu závodila i obě děvčata. Nejprve se postavila na rozběhy 800 m dorostenek Michaela Procházková. Ta se v letošních závodech téměř pokaždé zlepšila. Čas, který ji dostal na MČR, byl 2:21,43 z Mistrovství Moravy a Slezska v Třinci. Tento čas by na finálovou osmičku stačil. To se ovšem nepodařilo a Míša v deštivém a chladném počasí s časem 2:24,57 obsadila konečné 11. místo. V neděli si ještě Míša vyzkoušela 3000 m, které před tím běžela pouze jednou. S časem 11:39,81 si zlepšila osobní rekord a skončila na 14. místě.

mi.jpg

To nejlepší na konec! Alena Symerská v sobotu nastoupila na rozběhy 400 m juniorek. V nabitém poli patřila k favoritkám a časem 56,95 bez problému postoupila do nedělního finále z prvního místa. V nedělním finále Alča potvrdila roli favoritky a v osobním rekordu 55,87 nechala ostatní závodnice za sebou. Tento čas jí kromě zlaté medaile prozatím zajišťuje místo ve štafetě pro Mistrovství Evropy juniorů ve městě Eskilstuna ve Švédsku. Alča potvrzuje, že nejen talent, ale hlavně tvrdá práce a tréninková kázeň vedou k úspěchům.

al.jpg

Účast na Mistrovství ČR by měl být vrcholem každého závodníka, proto všem gratuluji a hlavně děkuji za reprezentaci atletického klubu Kroměříž a také města Kroměříž. 

vinner.jpg

                                                                                                Petr Osina