Jdi na obsah Jdi na menu

Kocourek obhájil na Běchovicích mistrovský silniční titul, Homoláč stříbrný a Kreisinger bronzem završil náš běžecký hattrick

V neděli 30.září se bežel již 116. ročník legendárního silničního běhu Běchovice - Praha, který je také nejstarším silničním během v Evropě. I letos byl zároveň i Mistrovstvím ČR v silničním běhu na 10 kilometrů. Na start se postavil rekordní počet více než sedmi tisíc běžců a mezi nimi byl i obhájce titulu, náš Milan Kocourek a předchozí trojnásobný vítěz tohoto běhu Jan Kreisinger. Z dalších našich běžců do závodu nastoupil i Jiří Homoláč a Ondřej Fejfar.

Letos se na start postavila také trojice keňských běžců Kemboi, Kirui a Biwot, z nichž první dva udávali tón závodu a v cíli se objevili v uvedeném pořadí na prvních dvou místech. Stejně jako loni panovalo výstavní počasí, které běžcům evidentně svědčilo. Po startu se utvořilla vedoucí několika členná skupina, z níž se na 6. kilometru utrhli již zmiňovaní Keňané a získali, jak se později ukázalo, rozhodující náskok. Milan Kocourek se na ně snažil ze všech sil dotáhnout, ale nešlo to. Samuel Kemboi doběhl do cíle na Koněvově ulici jako první v čase 29:11 min. a svému krajanovi nadělil 48 vteřin. S odstupem dalších 19-ti vteřin za ním proběhl jako celkově třetí, ale jako vítěz národního mistrovského závodu Milan Kocourek (30:18), jež tak obhájil loňský a předloňský titul.  Milan je, stejně jako loni, absolutně nejúspěšnějším sběratelem (v klubu i v ČR) titulů Mistra ČR, kterých nashromáždil opět 6!!!

milan-kocourek.jpg

milan-kocourek-v-cili.jpg

Jako čtvrtý a zároveň stříbrný  doběhl mladý a nadějný Jiří Homoláč (30:29).

jirka-homolac.jpg

Trojnásobný vítěz tohoto závodu z předchozích let, Jan Kreisinger obsadil celkové 5. místo v čase 30:51 min. a završil mistrovský hattrick pro AK Kroměříž. 

stupne-vitezu.jpg

Ondřej Fejfar obsadil v mistrovském závodu pěkné 11. místo v čase 32:20 min. Letos se jednalo o poslední tři medaile z Mistrovství republiky a to ty s pořadovým číslem 28, 29 a 30.... 

 

CELKOVÉ VÝSLEDKY

 

Výsledky MČR: http://online.atletika.cz/vysledky.aspx?idk=14892