Jdi na obsah Jdi na menu

Další hattrick na MČR - v běhu do vrchu zvítězil Kreisinger, Frei druhý a Štefko třetí

Včera, v sobotu 7.8. se v Janských Lázních uskutečnilo Mistrovství České republiky v běhu do vrchu. Na tradiční trati dl. 8,6 km s převýšením 650m vedoucí od lázeňské promenády až k stanici lanovky na Černé hoře se dařilo našim běžcům. Ti letos již potřetí kompletně obsadili stupně vítězů. Toho samého výsledku se jim podařilo dosáhnout na MČR v krosu i v půlmaratonu.

Obrazek

Za vytrvalého deště a při teplotě 15 stupňů se z Janských Lázní vydalo 230 běžců směrem na Černou horu. Na úzké asfaltové silnici se brzy vytvořila vedoucí skupinka, v níž figurovalo celkem 5 našich běžců. Asi v polovině trati se oddělila trojice Kreisinger, Frei a jejich běhající trenér Štefko. Jeho dva svěřenci mu však v závěrečné části poodskočili a až třetím trhákem 600m před cílem se nakonec odpoutal Jan Kreisinger od tentokráte dobře běžícího Martina Freie a mistrovský závod s přehledem vyhrál v čase 34:59 min. O osm vteřin zpět doběhl jako druhý do cíle Martin Frei a v čase 35:19 min. dosáhl na bronz Róbert Štefko, který tak bezpečně zvítězil i v kategorii veteránů.   

Obrazek

Jako čtvrtý do cíle dorazil loňský vítěz a obhájce titulu Jan Havlíček ze Slavie Praha. Na 5. místě doběhl ještě loni junior Jakub Bajza (36:10) a na 6.místě potom Tomáš Blaha (36:33). Mezi prvními šesti běžci jsme tedy měli pět našich běžců "Kroměřížáků"!  Jako 49.se v cíli objevil i Filip Vrága, který náročnou trať zdolal v čase 46:59 min.

 

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky MČR v běhu do vrchu 2010