Jdi na obsah Jdi na menu

V téměř domácím Vyškovském prostředí jsme potřetí v řadě vybojovali titul mistra ČR v soutěži družstev

V sobotu 4.září se našemu družstvu mužů podařilo na ploše Vyškovského stadionu vybojovat 3. titul Mistra ČR družstev v řadě a zkompletovat tzv. hattrick. Během tří let účinkování v nejvyšší soutěži jsme se stali historicky druhým nejúspěšnějším klubem v počtu získaných titulů. Příjemné prostředí stadionu, výborně zorganizovaná soutěž, velmi slušná divácká návštěva a blízká dosažitelnost od Kroměříže přispěly k tomu, že se nám dobře závodilo a mistrovské klání jsme si i přes nepřízeň počasí s chutí užívali. 

Obrazek

Do jednoho ze dvou nejdůležitějších závodů sezóny jsme nastoupili s maximálně propracovanou sestavou a promyšlenou strategií, kterým věnoval  vedoucí družstva Ota Šedý hodně času. Všichni členové družstva se jí také bez výhrad podřídili a i v tom byl kromě jejich aktuální sportovní formy nesporný základ pozdějšího úspěchu. Taktika a ochota podřídit se týmu hrají i v této soutěži velkou roli. Soupisku jsme odeslali až těsně před páteční půlnocí, která byla nejzažším termínem, aby soupeři neznali naše nasazení do disciplín. Jaké však bylo naše překvapení, když ráno na technické poradě byla proti obecným zvyklostem nečekaně zveřejněna kompletní startovní listina. Mírné rozčarování nastalo, když Dukla Praha na jejím základě provedla několik dodatečných změn ve svém nasazení, což by se dít nemělo. Mělo by se pouze vyškrtávat z disciplín, nikoli dělat přesuny v jejich obsazení. Nicméně neprostestovali jsme, protože jsme si byli vědomi našich možností.

Před začátkem sezóny se nám podařilo družstvo dobře posílit a proti loňsku jsme tak měli velké plus. Po polovině soutěže, kdy jsme na hlavního soupeře Duklu Praha ztráceli pouhý bod (loni 17b.), nám bylo jasné, že nevyhrát by muselo být jen vinou nějakých nenadálých okolností, např. zranění, diskvalifikace apod.  Až na skok o tyči se naštěstí nic takového nepřihodilo a tak cesta k přesvědčivému triumfu byla otevřená.

K zisku titulu nám také opět pomohlo angažování Afrických běžců, kteří svou úlohu bezezbytku splnili. Jimmy Adar zvítězil v bězích na 800 a 1500m, přičemž časem 1:46,88 min. zároveň utvořil rekord stadionu. Simon Ayeko mu na půlce kryl skvěle záda a přidal ještě vítězství na 3000m př.   Jen v běhu na 800m jsme proti loňsku získali +16 bodů!  V porovnání  efektivity dvou hostujících cizinců jsme vůči Dukle získali dvakrát tolik bodů (34:16). Podařilo se nám také eliminovat bodový příspěvek jednoho z es sestavy Dukly, Jakuba Holuši, kterého jeho tým necitlivě postavil na 3000m. Tam ho náš Milan Kocourek utahal od začátku nasazeným vysokým tempem, ikdyž ho samotného to posléze stálo lepší umístění na 1500m. Ale tam jsme měli připraveného odpočatého Jimmyho Adara. Mezi oběma discilínami byl totiž časový odstup pouhou 1 hodinu!

Jmenovat a vyzdvihovat někoho z družstva nechceme, protože každý měl svou úlohu a výkon každého měl svou cenu. Obojí přispělo ke konečnému úspěchu celého družstva. Získali jsme rekordních 9 vítězství (800-Adar, 1500-Adar, 3000-Kocourek, 3000m př.-Ayeko, 400m př.-Uhlík, dálka-Novotný, koule-Žalský, kladivo-Fiala, 4x400m-Götz,Uhlík,Klvaňa,Szetei), 8 druhých míst (200-Szetei, 400m-Szetei, 800m-Ayeko, 100m př.-Janeček, 400m př.-Růža, 3000m př.-Kreisinger, trojskok-Hanuš, 4x100m-Götz,Klvaňa,Szetei,Novotný, ) a 5 třetích míst (kladivo-Sedláček, oštěp-Guzdek, výška-Novotný, koule-Tuláček, disk-Žalský).  

Bodově si nejlépe vedli Petr Szetei (18b.), Jimmy Adar (18b.), Roman Novotný (16,75b.), Simon Ayeko (16b.), Antonín Žalský (15b.), Michal Uhlík (11,25b.), Milan Kocourek (10b.) a Michal Fiala (9b.). 

Obrazek

Dosaženým výsledkem jsme se pro příští opět nominovali na Pohár mistrů na dráze. 

Celkový bodový stav/Muži
poř. jméno roč. oddíl/stát výkon vítr reg.výkon vítr body
1 KROME   AK Kroměříž 205.00        
2 DUKPR   TJ Dukla Praha 182.00        
3 UNIBR   VSK Univerzita Brno 113.50        
4 OLYPR   PSK Olymp Praha 080.00        
5 HVEPA   Hvězda SKP Pardubice 071.00        
6 SLAPR   ASK Slavia Praha 048.50        
7 ACTUR   AC SYNER Turnov 034.00

 

Náhledy fotografií ze složky MČR družstev 2010