Jdi na obsah Jdi na menu

CHŘIBSKÝ MARATON - 47.ročník

V sobotu 19. října se za příjemného podzimního počasí uskutečnil již. 47. ročník tradičního Chřibského maratónu. Svého prvního vítězství se konečně dočkal kroměřížský vytrvalec  Jiří Klement, který náročnou trať Chřibského  maratónu zdolal v čase  2:57:47 hod. Na druhém místě se v cíli objevil předloňský vítěz Josef Hubáček z Otrokovic  za 2:58:19 hod., čímž zároveň opanoval ketegorii Muži B. Na celkové třetím místě a také na prvním místě v kategorii Muži C doběhl v času 3:01:41 hod. otrokovický Vlastimil Bukovjan , česká maratónská legenda a několikanásobný účastník Chřibského maratónu.

Mezi ženami si pro vítězství doběhla v času 4:05:15 hod. domácí běžkyně Hana Kotková. Druhé místo obsadila Jitka Stojaníková z Křenovic (4:20:46 hod.). Ajako třetí žena se v cíli objevila Eliška Anna Kubičková z Plzně (5:40:36 hod.).

V kategorii "Muži D" zvítězil Ivo Krejčí z Uničova za 3:40:55 hod.

V kategorii "Muži E" zvítězil kdo jiný, než Alexander Simon z DS Žilina, když svůj 1026. maratón zdárně dokončil za 5:12:48 hod¨. Počtem uběhnutých maratónu nemá mezi běžci bývalého Československa konkurenci.  Ve světových tabulkách se pohybuje údajně už okolo 30. místa.....:)

Na 2.místě v této nejstarší kategorii doběhla další maratónská legenda, 80 letý Jiří Březina z SK Přerov, který úspěšně dokončil svůj 629. maratón, čímž vévodí českým tabulkám.  

 

Zatímco se odvážní běžci vydali na náročnou jednookruhovou trať, na stadionu mezi sebou v rámci svého 7. ročníku poprvé soutěžili dvě dětské maratónské štafety. Dětem to šlo nadmíru dobře a společně zvládli náročnou maratónskou trať v podobě 105,5 kola na stadionu shodně za 2:56:48 hod., čímž poprvé předčili i vítěze hlavního závodu. 

logo_mesta_kromerize.jpg

 

logo-sportuj-s-nami.jpg

 

VÝSLEDKY 47.ročník Chřibský maratón

 

VÝSLEDKY-7.dětská maratónsklá štafeta

 

FOTO:  https://mvyp.rajce.idnes.cz/Chribsky_maraton_2019/

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky Chřibský maraton 2019