Jdi na obsah Jdi na menu

V sobotu se konal 2. dětský desetiboj pro všechny děti

V sobotu 15.října se na ploše atletického stadionu uskutečnil "2. atletický desetiboj pro všechny děti" a to v rámci prezentace programu "Atletika pro děti". Přítomná dítka si mohla vyzkoušet na 10 stanovištích dětský desetiboj. Pro každé z nich, které víceboj úspěšně absolvovalo, byla připravena malá věcná odměna a diplom! Akce se konala za příjemného slunečného říjnového počasí.

dscf8263.jpg

Cílem programu "Atletika pro děti", který je určen pro 4 až 10-ti leté děti, není jen přitáhnout malé děti přímo k atletice, ale také nastartovat a rozvinout jejich všeobecnou tělesnou průpravu, která se v posledních letech povážlivě zhoršuje. Pro rozvoj základních pohybových dovedností, jako jsou běh - hod - skok, jsou vyrobeny dvě základní sady cvičebního nářadí, které náš klub zakoupil. Díky cvičebním pomůckám v nich obsažených mohou děti zábavnou formou tyto schopnosti rozvíjet a k nim připojit ještě cviky na rozvoj obratnosti a motoriky. Nezanedbatelné je také osvojení si zdravých životních návyků a vyhnutí se tak sociálně patologickým jevům.

dscf8211.jpg

Sobotní "2. dětský desetiboj" měl charakter ryze prezentační, s cílem znovu seznámit kroměřížskou veřejnost s tímto prospěšným projektem. Akce byla zároveň doprovodným programem k Chřibskému maratonu a zpestřil ji seskok 7 parašutistů.

dscf8241.jpg

Náš klub provozuje atletickou přípravku již bezmála rok a zájem ze strany dětí a rodičů je velký. My v současné době bohužel můžeme nabídnout omezenou kapacitu, odpovídající počtu 4 trenérů, kteří se této činnosti věnují.

 

Náhledy fotografií ze složky 2.dětský desetiboj