Jdi na obsah Jdi na menu

Na konci července jsme uspořádali 2. dětský olympijský příměstský tábor

Bylo tomu tak po celý minulý týden, kdy Atletický klub Kroměříž pořádal již druhý Olympijský tábor. Po loňské zkušenosti, která byla jakousi premiérou sportovního příměstského tábora, jsme se rozhodli tuto úspěšnou akci zopakovat, říká jeden z trenérů dětské atletiky, Jakub Hřib. Zájem byl veliký, letos se zúčastnilo 27 dětí ve věku od 6ti do 12ti let.

p7255198.jpg

Pod vedením trenérské čtyřky – Jakuba Hřiba, Renaty Blštákové, Jana Blštáka a Jitky Stehlíkové, kteří pro děti přichystali pestrý sportovní program, vyzkoušeli malí sportovci řadu atletických disciplín, ale i pohybových her. Nechyběl celodenní výlet na hrad Cimburk a vyvrcholením celého týdne byly nefalšované olympijské hry, které důkladně prověřily schopnosti všech zúčastněných. Děti si v jejich závěru odnesly kromě zasloužených medailí i pěkné sportovní ceny. Letos jsme měli nachystanou ještě jednu premiéru, kterou jsme však nemohli kvůli nepřízni počasí uskutečnit. Středeční noc měla proměnit plochu stadionu na stanové městečko, ve kterém jsme měli v plánu přenocovat, dodává Renata Blštáková. Takže snad příští rok?

p7255178.jpg

V kroměřížském atletickém klubu se dětské atletice věnují od roku 2010. Na dotaz, pro jakou skupinu dětí je vhodný atletický trénink, odpovídá Jitka Stehlíková jednoznačně: „vzhledem k tomu, že k nám chodí děti od 5ti let, převažují v trénincích zásadně pohybové hry, které rozvíjejí základní pohybové dovednosti a tímto způsobem si mohou hrát všechny děti. Bohužel však nemůžeme v současné době nabídnout téměř žádná volná místa. Zájem mnohonásobně převyšuje naše možnosti“.