Jdi na obsah Jdi na menu

Kroměřížské děti se představily na halových závodech

V úterý 6.12.2011 se družstvo atletické přípravky AK Kroměříž zúčastnilo svých prvních veřejných závodů ve svých kategoriích. Závody se konaly v nedalekých Otrokovicích v tamní atletické hale.

 

Sestava ve složení Amálka Stoklasová, Eliška Kolmanová, Kristýnka Váňová, Karolínka Vránová, Emma Joachimczyková a Honza Máselník za doprovodu trenéra Jakuba Hřiba a pomocného doprovodu z řad rodičů, pana Jana Máselníka staršího, vyrazila reprezentovat kroměřížský oddíl s cílem především získat zkušenosti s atmosférou atletických závodů a rovněž možnosti poměřit si svou aktuální výkonnost s mladými atlety a atletkami z jiných oddílů nejbližšího regionu. A nutno podotknout, že účast 6 oddílů atletických přípravek s celkem více než stovkou aktivně zapojených závodníků a závodnic představovala pro naše atlety a atletky velkou konkurenci.

 

Byly vypsány 3 věkové kategorie, z nichž nejmladší byla společná pro chlapce i dívky, další dvě už byly rozděleny, takže celkově se soutěžilo v 5 samostatně hodnocených kategoriích. Pro všechny pak platila stejná skladba disciplín, kterými byly překážkový běh, skok do dálky z místa a hod míčkem.

Děti kroměřížského klubu závodily v různých kategoriích, takže i fakt, že se děti musely spolehnout hlavně samy na sebe bez neustálého dohledu trenéra, na který jsou zvyklý z tréninků a na to, co jsme se spolu dosud naučili, pro ně představoval dosud nepoznanou zkušenost a už teď můžeme potvrdit, že se s tím popraly velmi dobře.

 

Jak už bylo naznačeno výše, na závody jsme jeli především s cílem přičichnout k atmosféře závodů a dosažené výkony a umístění pro nás zdaleka nepředstavovalo to nejdůležitější. Přesto se nám podařilo dosáhnout i na přední umístění, a to na to úplně nejvyšší. Jmenovitě Amálka Stoklasová ve své kategorii dětí narozených v roce 2004 a dříve porazila všechny své soupeřky a dokonce i soupeře, tato kategorie byla společná pro chlapce i dívky, ve skoku dalekém z místa, kde dosáhla vynikajícího výkonu 1,70m. Amálka ještě mezi dívkami své kategorie přidala 4. místo v překážkovém běhu. Stejné umístění, to znamená 4. místo, získala i Kája Vránová, také v překážkovém běhu ve své kategorii. Další umístění jednotlivých závodníků jsou k nalezení v přiložených kompletních výsledcích.

 

Znovu ale opakujeme, že umístění v těchto dětských kategoriích rozhodně není tím hlavním, proč se snažíme o vytváření pohybového programu pro děti. Prioritou pro nás je vytvoření kladného vztahu k pohybu obecně, správných návyků atletické průpravy a co je možná úplně nejdůležitější, rozvíjení osobnosti dětí nejen po stránce pohybové, ale i smyslu pro disciplínu a řád.  

Z toho titulu celkové vystoupení našich svěřenců, jejich přístup k závodům i dosažené výsledky hodnotíme velmi kladně, děkujeme za vzornou reprezentaci oddílu a těšíme se na další společné setkávání na trénincích atletické přípravky i dalších konaných závodech.

                                                                                Jakub Hřib - trenér

 

KOMPLETNÍ VÝSLEDKY