Jdi na obsah Jdi na menu

Atletická přípravka měla úspěšnou premiéru v Prusinovicích! Šimon Máselník má zlato!

Poslední únorová sobota byla ve znamení běžeckého svátku. Slavilo se, jak jinak než,  v Prusinovicích. Zasvěcení jistě vědí, že Rohálovská desítka, která se zde konala již po osmnácté, je závodem, který vynechá málokterý běžec. Navíc se nejedná pouze  o měření sil mezi dospělými. Co mě letos nejvíce zajímalo byly dětské kategorie.  Od doby, kdy mě poprvé napadla myšlenka o možné účasti malých atletů z přípravky, uplynul již nějaký čas, po který pilně trénovali. Kdo naše snažení pozoroval, ví, že děti, kromě tréninků v tělocvičně absolvovali i tréninky na dráze :-).

Protože jsem se z pracovních důvodů nemohla osobně zúčastnit a své svěřence náležitě podpořit, přináším zprostředkované informace a fotografie.

Stejně jako vždy, byl tento víkend ve znamení nádherného, skoro jarního, počasí, které vytvořilo ideální podmínky pro sportování venku. Zdá se to až neuvěřitelné, po přechozích mrazivých dnech. Tato okolnost jistě hrála velkou roli v rozhodování, zda se vypravit či ne a pořadatelé se nakonec radovali z nového účastnického rekordu. Do Prusinovic přijelo 230 dětí (!). Závodilo se v několika kategoriích.

Nejpočetnější zastoupení jsme měli v kategorii mladších děvčat, kde se za AK Kroměříž na start 280m trati postavily - Karolínka Vránová (1:12 - 9. místo), Zuzka Lukášová (1:13 -10 . místo) a Kristýnka Váňová (1:13 - 11. místo).

 

rohalovka-3.jpg

Zuzka a Kristýnka před startem

 

rohalovka-4.jpg

...a v cíli.

 

V kategorii mladších hochů nás na stejné vzdálenosti reprezentovali Honza Máselník(1:10 - 17. místo) a Adámek Makový (1:13 - 21. místo). Saša Stehlík se běhu nezúčastnil z důvodu změny času startu, která se uskutečnila na poslení chvíli :-(.

 

rohalovka-5.jpg

Saša s Radimem před startem hlavního závodu na 10km

Nejúspěšnějším závodníkem přípravky se však stal Šimonek Máselník, který v kategorii nejmladších chlapců za sebou nechal 22 soupeřů a na 140m dlouhé trati vybojoval s časem 33vt. historicky první vítězství pro atletickou přípravku AK Kroměříž!!!   

 

rohalovka-2.jpg

 

rohalovka-1.jpg

Svým umístěním se Šimonek zařadil hned vedle Honzy Kreisingera, který si  v hlavním závodu doběhl pro nejcennější kov :-):

 

rohalovka-6.jpg

Všem dětským účastníkům patří veliká gratulace! Jistě nejen ode mě. Věřím, že další sportování, běhání, skákání a hraní si nám dlouho vydrží a na dalších podobných akcích se znovu budem potkávat.

 

Jitka Stehlíková