Jdi na obsah Jdi na menu

Sportovec roku 2018 Zlínského kraje - mezi oceněnými Alena Symerská i Ota Šedý

Ve středu 10.4. se v prostorách Kongresového centra Zlín konalo slavnostní vyhlášení ankety “Sportovec roku 2018 Zlínského kraje”.

sportovec-roku-2018-zk.jpg

 

Mezi desítku nejlepších sportovců kraje byla vybrána i naše sprinterska Alena Symerská, která v loňském roce dosáhla svých nejlepších individuálních výsledků. Stala se halovou mistryní ČR běhu žen na 200m a o hlavní sezóně také mistryní ČR v běhu žen na 400m. I díky těmto úspěchům se také nominovala na atletické Mistrovství Evropy v Berlíně, kde obsadila 32. místo. Mj. také zvítezila v běhu na 400m v rámci mezinárodního čtyřutkání ČR-Polsko-Slovinsko-Slovensko.

Cenu Hejtmana Zlínského kraje, cenu občanů Zlínského kraje a cenu za celoživotní přínost v oblasti sportu získal Ota Šedý, mj. trenér Aleny Symerské, který za bezmála 45 letou trenérskou kariéru vychoval nejméně 11 reprezentantů ČR, 45 mistrů ČR a celkem 258 medailistů z MČR. Byl také vedoucím družstva mužů, které se v letech 2008 až 2011 stalo vítězem atletické extraligy a trojnásobným mistrem ČR družstev.

Ceny za oceněné převzali maminka Aleny Symerské a za Otu Šedého, který se pro nemoc nemohl slavnostního vyhlášení zúčastnit, Miroslav Vypušťak, člen výkonného výboru AK Kroměříž. Pořad moderoval Roman Šebrle.

 

ODKAZ: https://www.kr-zlinsky.cz/hokejista-michal-jordan-byl-vyhlasen-sportovcem-roku-zlinskeho-kraje-2018-aktuality-15513.html

 

 

Náhledy fotografií ze složky Sportovec ZK 2019