Jdi na obsah Jdi na menu

ROZVOLŇOVÁNÍ OPATŘENÍ VLÁDY ČR OD 11. KVĚTNA 2020

Od 11. května dojde k dalšímu rozvolňování opatření Vlády České republiky vztahující se i ke sportu a sportovním aktivitám. Podle výkladového stanoviska Národní sportovní agentury bude platit  od 11. května 2020:

pro organizovaný trénink sportovců na venkovním i vnitřním hřišti:

- maximálně 100 osob (rozhodčí, sportovci, techničtí pracovníci, organizátoři, pořadatelská služba, realizační tým, zdravotníci, zástupci médií)

- bez šaten a sprch

- sportovci při sportování nemusí mít roušku, ostatní osoby na sportovišti roušku mít musejí po celou dobu

- vzdálenost mezi sportovci a ostatními osobami na sportovišti musí být minimálně 2 metry

- po skončení každého tréninku musí být provedena desinfekce sportovních pomůcek

- povoleno pořádání sportovních akcí (turnaje, zápasy, závody...) při splnění výše uvedených podmínek.

Další podrobné informace s výkladovým stanoviskem Národní sportovní agentury k současnému i budoucímu stavu naleznete na: www.agenturasport.cz .

Těšíme se, že nám opatření, která budou platit od 11. května, výrazně pomohou jak v tréninkových procesech, tak v pořádání našeho závodního startu sezony 1. června a budeme Spolu na startu. Do této iniciativy se může Váš oddíl či klub přihlásit. Více informací najdete v Zaostřeno na Spolu na startu. 

V souladu se současnými vládními opatřeními bylo podle informací krajských manažerů Českého atletického svazu otevřeno již přes 150 stadionů napříč republikou, na kterých již nyní probíhají tréninkové procesy, a 4. května se plánují otevřít některé další stadiony.