Jdi na obsah Jdi na menu

Chřibský maraton - vítězem 48.ročníku se stal domácí Tomáš Navrátil, mezi ženami Petra Tunysová

Dnes se po loňské Covid přestávce uskutečnil další, v pořadí 48.ročník Chřibského maratonu. Za optimálního slunečného bezvětrného počasí se jeho vítězem stal domácí Tomáš Navrátil, který náročnou trať a zároveň i svůj první “Chřibák” pokořil v čase 2:38:15 hod.

Druhý do cíle doběhl běžecký a bikeový obojživelník Petr Kučera z Grygova, který si s nástrahami náročné trati poradil za 2:49:38 hod. 

A třetí doběhl také domácí vytrvalec Atletického klubu Kroměříž, Tomáš Blaha, jenž zopakoval své umístění z roku 2018, ale tentokrát v novém osobním rekordu, když maratonskou trať pokořil poprvé pod 3 hodiny (2:55:23 hod.).

4. místo obsadil Petr Hubáček, vítěz z roku 2018 a pátý byl pětinásobný vítěz Chřibského maratonu - Daniel Orálek. Právě prvních pět vytrvalců zaběhlo Chřibský maraton pod hranici 3 hodin, což je nejlepší výsledek za poslední ročníky. A všichni startující také doběhli do cíle, i nejstarší běžec Jiří Březina (r.n. 1939), jenž absolvoval svůj v pořadí 636. maraton!

 

Mezi ženami zvítězila Petra Tunysová z SK Slečinky Napajedla v čase 3:32:13 hod. Na 2.místě doběhla v čase 4:12:00 hod. Jana Pokorná z Gymnázia a obchodní akademie Bušovice a na třetí pozici doběhla Petra Janováčová z Drnovic u Lysic za 4:41:24 hod.

I letos se Chřibský maraton mohl pochlubit zahraniční účastí, když na trať odstartovali a posléze také úspěšně doběhli i slovenští maratónci Ivan Zelenák a Ivan Raffay.

 

Tímto děkujeme všem maratóncům za předvedené výkony, všem organizátorům za jejich čas vynaložený na úspěšné zvládnutí závodu a počasí, které bylo opravdu překrásné!

 

Velké poděkování patří také MĚSTU KROMĚŘÍŽ, ZLÍNSKÉMU KRAJI a ČUS “Sportuj s námi”, kteří každý svým dílem akci podpořili. Bez toho bychom ji nemohli uskutečnit.

 

Výsledky: https://chribak.akkromeriz.cz/results

Foto:  https://mvyp.rajce.idnes.cz/Chribsky_maraton_2021/

Články: https://www.bezvabeh.cz/clanek/7227-osmactyricaty-rocnik-chribskeho-maratonu-suverenne-vyhrali-navratil-a-tunysova

 

Náhledy fotografií ze složky Chřibský maraton-48.ročník