Jdi na obsah Jdi na menu

Milan Kocourek zaběhl na Evropském poháru v Oslu vynikající desítku na dráze!

Naši vytrvalci Milan Kocourek a Jan Kreisinger se v sobotu zúčastnili v norském Oslu Evropského poháru v běhu reprezentačních družstev na 10000m. Účast si vybojovali spolu s Jiřím Homoláčem před třemi týdny na domácím šampionátu v Bílině. 

Hlavně Milanovi se závod velmi vydařil. Ve druhém běhu obsadil svěřenec Jiřího Sequenta 2. místo a časem 29:09,64 min.  výrazně překonal jednak své osobní maximum z Bíliny, dále samozřejmě klubový rekord a v neposlední řadě také letitý krajský rekord legendárního Emila Zátopka !!!  Dosažený čas je druhým nejlepším českým výkonem od roku 3.6.1998, kdy Jan Pešava zaběhl na Odložilově memoriálu stávající český rekord 27:47,90 min. Škoda, že Milana nenasadili do prvního běhu, který byl rychlejší... kdoví, možná by čas začínal pod 29 minutami :-)

dsc_1075.jpg

Milanovi možná prospěla i náročná rychlostní etuda z minulo víkendového PMEZ, kdy během dvou dnů absolvoval 1500m, 800m a úsek ve štafetě na 4x400m! 

Honzovi Kreisingerovi se naopak závod nevydařil podle představ, dosáhl času 31:07,25 min., jež stačil na celkové 34. místo. Přitom si před týdnem zaběhl v Portugalsku osobní rekord na 3000m. Inu, každý den je jiný, vždycky není posvícení.

Družstvo ČR skončilo celkově šesté

 

VÝSLEDKY - MUŽI