Jdi na obsah Jdi na menu

Bajza šestý na Mistrovství světa v běhu do vrchu !!!

Svého největšího individuálního úspěchu dosáhl první zářiovou sobotu Jakub Bajza, když na Mistrovství světa v běhu do vrchu, které se konalo v italském Campodolcino e Madesimo, obsadil v kategorii juniorů skvělé 6. místo !  Navázal tak na výborné 4. místo z předchozího Mistrovství Evropy, které se konalo v červenci v rakouském Telfes im Stubai. Trať juniorů měřila celkem 8,68 km a celkové převýšení činilo 550m (nejvyšší místo 1950 m.n.m.). Kuba ji zdolal za 40:09 min.

Obrazek

Na startu dvoukolového závodu juniorů sice chyběli někdejší suveréni z Eritreje, avšak junioři Turecka, Itálie a Velké Británie patří rovněž do světové špičky. Česká čtyřka se dvěma úplnými nováčky na MS (Boček a Schejbal) a 17letým benjamínkem (i když už s řadou atletických úspěchů) Kaminskim spoléhala především na stabilně dobrou výkonnost Jakuba Bajzy. A Kuba naděje nezklamal. Po celý závod se držel v popředí a v dohledu za vedoucími běžci, kterými byli podle očekávání mladí Turci a Italové. Po prvním okruhu patřilo Bajzovi nadějné čtvrté místo, do cíle doběhl nakonec šestý díky výborným seběhům. Mistrem světa se stal bronzový z letošního ME Ital Xavier Chevrer před tureckou dvojicí, Američanem Lordem a Italem Cagnatim. Toho sice Bajza v Telfesu porazil, ale z Itálie si na druhou stranu odnáší cenný skalp dalšího medailisty z Telfesu Švýcara Pralonga.

Kuba svým výkonem pomohl i juniorskému družstvu, které obsadilo výborné 4. místo (6. Bajza, 26. Schejbal, 30. Kaminski a 38. Boček) za týmy Turecka, Itálie a Velké Británie a bylo nakonec nejvyšším umístěním české výpravy vůbec.

Výsledky družstev: http://www.wmrc2009.org/results/File_Iaaf_JM_team.pdf

 

V seniorské kategorii nastoupil i Tomáš Blaha, kterému se však nevedlo podle jeho představ a na trati dlouhé 13,02 km obsadil z celkového počtu 142 startujících 66. místo časem 1:03:22 hod.

Výsledky mužů: http://www.wmrc2009.org/results/File_Iaaf_SM.pdf

 

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Oficiální stránky MS: http://www.wmrc2009.org/home/