Jdi na obsah Jdi na menu

V neděli se běží v Paříži PMEZ v půlmaratónu

V neděli 18.10. se uskuteční v pařížské čtvrti Saint Denis 22. ročník Poháru mistrů evropských zemí v půlmaratónu, který bude součástí tamního tradičního běhu "La Voie Royale". Českou republiku budou reprezentovat běžci našeho klubu, což bude znamenat již šestou po sobě jdoucí účast na této odnoži Poháru mistrů. Celkově to bude již třináctý Pohár mistrů s účastí AK Kroměříž.

Obrazek

AK Kroměříž se navíc jako jediný evropský klub zúčastní v jednom kalendářním roce všech tří podniků Poháru mistrů v elitní kategorii mužů !   V únoru jsme v Istanbulu obsadili 7. místo na PMEZ v krosu a na konci května jsme při naší premiéře vybojovali 5. místo na nejtěžším podniku - dvoudenním PMEZ na dráze, který se uskutečnil ve španělském Castellónu.

Obrazek

V neděli nás čeká obhajoba loňského 5. místa z Almeirimu. Naše 6-ti členné družstvo by mělo nastoupit v této sestavě: Jan Kreisinger, Róbert Štefko, Pavel Faschingbauer, Tomáš Blaha, Martin Frei a hostující Tanzánec Pascal Mombo Sarwat. I s jeho přispěním bychom chtěli dosáhnout na co nejvyšší umístění, přičemž by vůbec nebylo špatné zopakovat zatím náš nejlepší výsledek na PMEZ z roku 2007, kdy jsme byli třetí. 

Obrazek

 

Trať závodu je vedena v okolí stadionu Stade de France:

Obrazek