Jdi na obsah Jdi na menu

Memoriál Ludvíka Daňka - RŮŽA vytvořil klubový rekord na 800m

Včera se konal na Turnovském stadionu mezinárodní mítink "Memoriál Ludvíka Daňka". Především v hlavním závodě - hodu diskem mužů - se sešla výborná konkurence, v čele s úřadujícím mistrem světa estoncem Kenterem a závodící legendou této disciplíny Virgiliem Aleknou z Litvy. Dalším mistrem světa, který se objevil na startu byla česká oštěpařka Barbora Špotáková. Všichni jmenovaní také naplnili očekávání a předvedli špičkové výkony.

Atletický klub Kroměříž na tomto mítinku reprezentoval Jaroslav Růža, který v běhu na 800m vytvořil nový klubový rekord časem 1:48,74 min. ! Tímto výkonem obsadil celkově druhé místo za vítězným Jakubem Holušou (1:48,15), mj. účastníkem letošního HMS ve Valencii. Oba časy zároveň vévodí letošním českým tabulkám.

V hlavním závodě mítinku - hodu diskem - obsadil náš Igor Gondor 9. místo za výkon 54,77m.

Zvítězil Virgilius Alekna v nejdelším hodu předvedeném na našem území a letos zároveň druhým nejlepším letošním výkonem 71,25m ! Druhé místo obsadil estonec Gerd Kenter, který předvedl rovněž hod světové třídy 69,62m. Na čtvrtém místě skončil Libor Malina, který  hodem dlouhým 63,10m splnil kvalifikační limit pro OH v Pekingu.

V hodu oštěpem žen zvítězila Barbora Špotáková, která i přes potíže s achilovkami předvedla vynikajících 64,98m ! To ji zaručilo start v Pekingu a také čelo letošních světových tabulek.

 

Náhledy fotografií ze složky Memoriál Ludvíka Daňka

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář