Jdi na obsah Jdi na menu

V neděli se běží Pražský PIM maraton, který je zároveň mistrovstvím ČR

V neděli 9. května se poběží další, 16. ročník Pražského PIM maratonu, který ve svém názvu nese i jméno hlavního sponzora - koncernu Wolksvagen.  Už po několikáte bude tento závod zároveň mistrovstvím České republiky v maratonu, letos již 41. v pořadí.

Na start by se měl postavit rekordní počet kroměřížských běžců, mezi nimiž by měla vyčnívat běhající legenda Róbert Štefko. V mužské kategorii by ho měli doplnit ještě Jan Bláha, Václav Filip, Tomáš Neradil, Oldřich Jasenský a Filip Vrága. Rekordní zastoupení budeme mít i v kategorii žen, kde se chystají nastoupit Jitka Stehlíková a Jana Dorazilová.   

Za několik málo týdnů 39-letý Jan Bláha je rekordmanem v počtu mistrovských titulů (4x) a v počtu medailí z MČR (7x). Honza v současné době běhá již víceméně pro radost, avšak stále dosahuje dobré výkonnosti. Tento měsíc 42-letý Róbert Štefko je v této statistice také vysoko, neboť je trojnásobným mistrem a loni k tomu přidal ještě jedno 3. místo.  Robo však do této  statistiky začal svými výsledky psát až v roce 2004. 

Start závodu je stanoven na 9:00 hod. ze Staroměstského náměstí, cíl je na tomtéž místě.

Mapka trati: http://www.praguemarathon.com/images/stories/phocadownload/maps/maps_2010_FM.jpg 

Propozice a časový pořad:  http://www.atletika.cz/default.aspx?section=3&server=1&article=11365&chapter=13920

Startovní listina MČR: http://www.atletika.cz/Default.aspx?section=3&server=1&article=11430