Jdi na obsah Jdi na menu

V neděli se běží Mistrovství ČR v půlmaratónu

V neděli 25.dubna se v poběží 3. ročník Plzeňského půlmaratonu, v jehož rámci se uskuteční i mistrovství ČR.  Jedná se o druhé nejmladší atletické MČR a jeho výsledky také určí nominaci družstva na letošní PMEZ, který se koná tradičně v říjnu.

Naši běžci tentokráte nenastoupí v nejsilnější sestavě, protože letošní lídr českých tabulek Jan Kreisinger, se po nedávném splnění limitu na MS v půlmaratonu chce pokusit prolomit limit i na ME v Barceloně. V květnu má v Polsku naplánovanou desítku na dráze, kde by se o to chtěl pokusit (limit je 28:52 min) a mistrovský půlmaraton mu nezapadá do závěrečné přípravy.  Další dva běžci, Martin Frei a Milan Kocourek, jsou toho času na vysokohorském soustředění.  A tak budeme tradičně spoléhat na nestárnoucího Róberta Štefka, který svou formu potvrdil rychlou desítkou v Německu a na start se postaví v roli obhájce titulu. Těch na této trati posbíral už 5!  Dále by se měl zúčastnit Tomáš Blaha a svůj první půlmaraton by měl absolvovat i Jakub Bajza. Družstvo by měl doplnit i bývalý několikanásobný mistr ČR, nyní již běhající pro radost - Jan Bláha.

Trasa

21,097 km - 5 okruhů po 4,22 km

Start i cíl

sady 5. května, před hotelem Courtyard by Marriott

Trasa

Sady 5. května – Rooseveltův (Saský) most – Luční – Rooseveltův most - Sady 5. května - Pražská – Pallova – tunel pod Tyršovo ul. – okruh kolem stadionu ve Štruncových sadech proti směru hodinových ručiček – tunel pod Tyršovo ul. – Pallova – chodník podél Tyršovy ul. – Sady 5. května

Obrazek