Jdi na obsah Jdi na menu

Blaha a Delingerová mistry Moravy v běhu do vrchu

V sobotu 27.července se uskutečnil 28.ročník Běhu na Lysou horu, který byl zároveň Mistrovstvím Moravy a Slezska v běhu do vrchu. V tomto obtížném závodě s převýšením 704 nadmořských metrů a v doslova tropickém počasí nás výborně reprezentovala hned trojice běžců Tomáš Blaha, Ondřej Horák a Marie Delingerová.

p1610018.jpg

Prvně jmenovaný vzal po startovním výstřelu otěže závodu do svých rukou a spolu s Jiřím Magálem (bývalým reprezentantem ČR v klasickém lyžování) všem soupeřům poodběhli. Jiří Magál si poté vypracoval asi minutový náskok, který udržel a do cíle na vrcholu Lysé hory doběhl v čase 37:56 min. Tomáš Blaha doběhl druhý za 38:57 min. a jako první z Moraváků tak získal mistrovský titul.

p1610019.jpg

 Velmi dobře si počínal také druhý náš běžec Ondra Horák, který zvolil rozvážné tempo, jež mu vyneslo celkové 3. místo a stříbro  v Mistrovství Moravy. Jeho čas byl 39:59 min.  

V soutěži žen obsadila celkové třetí místo zkušená Marie Delingerová (dříve Dostálová) a stejně jako Tomáš Blaha doběhla v čase 49:50 min. jako první z moravských běžkyň, což jí zasloužené vyneslo titul mistryně Moravy

p1610052.jpg

 

 

KOMPLETNÍ VÝSLEDKY