Jdi na obsah Jdi na menu

Roman Bílek mistrem Moravy a Slezska v chůzi na 20km, Miloš Holuša druhý

V sobotu 11.4. se v olomouckých Smetanových sadech uskutečnil za nádherného letního počasí již 43. ročník chodeckého závodu "Olomoucká dvacítka". Tento závod byl zároveň Mistrovstvím Moravy a Slezska a jeho výsledek se také započítával do 2. kola extraligy.

Náš klub reprezentovali vítěz 1. kola extraligy Miloš Holuša, Roman Bílek a Lukáš Pazdera. Na extraligové úrovni byli největšími soupeři dva slovenští chodci Matej Tóth a Miloš Bátovský, které má letos na hostování půjčené Dukla Praha. 

Šlo se celkem 10 dvoukilometrových okruhů a od startu se všichni jmenovaní drželi ve vedoucí skupině, z níž se v průběhu 2. kola odpoutal Tóth a překvapivě i pardubický Kučmín.

Tóth v průběhu závodu vystupňoval tempo a zcela se osamostanil v čele závodu, druhý šel Kučmín, třetí další slovák v barvách Dukly Praha Bátovský a na dalších dvou místech Byli Roman Bílek a Miloš Holuša.

Toto pořadí zůstalo až do cíle, přičemž vítězný Tóth dosáhl velmi dobrého času 1:24:19 hod. Roman Bílek došel na čtvrtém místě v čase 1:31:55 hod. a získal zároveň titul Mistra Moravy a Slezska. Hned za ním, na 5. místě, se umístil Miloš Holuša (1:34:20), čímž zároveň vybojoval stříbro v mistrovství Moravy.

V bodovém součtu to znamená, že Dukla Praha získala v této disciplíně pro 2. kolo extraligy 19 bodů a náš klub 13 bodů.