Jdi na obsah Jdi na menu

Bajza juniorským mistrem ČR v běhu do vrchu, Kreisinger stříbrný mezi muži

V sobotu 8.srpna se běželo o vrchařské republikové tituly. Na známé trati z Janských Lázní na Černou horu se představila i početná skupina kroměřížských běžců.

Nejlepšího výsledku dosáhl junior Jakub Bajza, který zúročil dobrou formu posledních týdnů a ve své věkové kategorii s přehledem zvítězil. Náročnou 8,6 kilometru dlouhou trať s převýšením 650 metrů zdolal v čase 37:11 min. a před druhým Homoláčem z Brna měl náskok 40 vteřin. Celkově mezi muži doběhl na výborném 6. místě a dokázal porazit i některé z oddílových kolegů.

Obrazek

 

V hlavním závodě mužů dlouho vedl Jan Kreisinger, ale v cíli neodolal zrychlení Jana Havlíčka z pražské Slavie, který získal časem 35:36 min. mistrovský titul potřetí za sebou. Honza doběhl na 2. místě s půlminutovým odstupem (36:07).

Obrazek

 

Róbert Štefko doběhl na 4. místě v čase 36:57 min, čerstvý mistr Moravy Tomáš Blaha na 7. místě (37:40) a Martin Frei na 10. místě (38:37). V první desítce celkového pořadí jsme tedy měli 4 běžce. Róbert Štefko navíc samozřejmě zvítězil v "nejmladší" veteránské kategorii mužů nad 40 let.

Obrazek

 

V závodě juniorek si vedla velmi dobře Anežka Vrágová, která obsadila pěkné 5. místo, když náročnou trať zdolala v čase 54:32 min.

Obrazek

 

Náhledy fotografií ze složky MČR v běhu do vrchu 2009