Jdi na obsah Jdi na menu

CHŘIBSKÝ MARATON - 41.ročník se nadmíru vydařil

V sobotu 19.října se uskutečnil již  41.ročník Chřibského maratonu. Nádherné říjnové počasí přivedlo na jeho start rekordní počet účastníků, jejichž počet poprvé přesáhl stovku...přesněji 106! Největší změnou proti předchozím letům byla úprava trati, když se ředitel závodu, Ota Šedý, rozhodl pro odklon z hlavní cesty na Kvasice na cyklostezku podél Moravy. Toto rozhodnutí bylo posléze běžci kvitováno s velkým povděkem, jednak pro vylepšení malebnosti závodu a také pro zvýšení své bezbečnosti.

img_3573.jpg

Zajímavostí bylo také to, že se na start postavilo velké množství nováčků, jak těch, kteří Chřibský maraton ještě neběželi, tak i těch, kteří ještě maraton vůbec neběželi. Dohromady jich bylo přes čtyřicet! Už potřetí za sebou zpestřili dobu těsně před startem místní parašutisté, jichž byl letos také rekordní počet - letka čítala 12 odvážných vzduchoplavců. 

img_3570.jpg

V kategorii mužů zvítězil již celkově potřetí náš nejlepší triatlet Petr Vabroušek, když si s nástrahami trati poradil v čase 2:48:07 hod. jako druhý proběhl cílem Kamil Pulicar za 2:50:15 hod. a Milan Adamec si tentokráte odváží bronz za 2:54:57 hod.

img_3628.jpg

Mezi ženami byla nejrychlejší Blanka Masničáková v čase 3:28:12 hod. před Hanou Müllerovou (3:30:32 h) a domácí běžkyní Jitkou Stehlíkovou, která se v cíli objevila v čase 3:33:16 hod.

img_3632.jpg

Jako doprovodný program se uskutečnil již 3. dětský desetiboj v rámci programu "Atletika pro děti", v němž si mohla dítka školou povinná vyzkoušet své dovednosti v běhu, skoku i hodu. Souběžně s dospěláckým maratonem probíhala i dětská maratonská štafeta, které se zúčastnili dva týmy - jeden z našich mladých atletů a druhý "příchozí". Děti nakroužilÿ na oválu stadionu celkem 105 kol a poté byly po zásluze odměněny věcnými cenami a také pamětním listech s podpisy nejúspěšnějších maratonců z hlavního závodu. K tomuto bude připojen samostatný článek.

img_3622.jpg

 

 

KOMPLETNÍ VÝSLEDKY

 

 

Náhledy fotografií ze složky Chřibský maraton 2013