Jdi na obsah Jdi na menu

Nejmladší atleti reprezentovali v otrokovické hale

V úterý 31.1.2012 vyrazila osmičlenná skupina atletů a atletek přípravek AK Kroměříž pod vedením trenérské dvojice Jitky Stehlíkové a Jakuba Hřiba reprezentovat náš oddíl na halové závody v Otrokovicích v rámci 1. ročníku Otevřeného mistrovství Otrokovic v atletice.

 

 

Závodilo se ve třech kategoriích a ve všech jsme měli své žhavé želízko. Kategorie starších a mladších přípravek soutěžila v trojboji (běh na 40 yadrů, hod tenisákem a skok daleký z místa), nejmladší kategorie, tzv. atletická školka, soutěžila ve čtyřboji (slalomový a hladký běh, hod míčkem, hod medicinbalem a skok daleký z místa).

 

V kategorii starších přípravek (ročníky narození 2001-2002) reprezentovali nováčci Noah Adam Blank a Jakub Jancek. Oba hoši se s atmosférou závodu poprali velmi statečně a předvedené výkony v jednotlivých disciplinách trojboje jim vynesly celkovou 10. (N.A.Blank) a 12. (J.Jancek) příčku.

Ve stejné věkové kategorii dívek závodila Karolína Vránová. Kája je v posledním období nejvíce závodící atletkou našich přípravek. V sobotu 28.1. si vyzkoušela dětské běžecké klání v rámci přeprogramu Hulmenské desítky, kde závodila na 800 metrů a po statečném výkonu obsadila 4. místo. V Otrokovicích opět předvedla houževnatost a bylo z toho v nejpočetnější kategorii na závodech 13. místo.

 

Saša Stehlík, jediný náš závodník mezi mladšími přípravkami, (ročníky narození 2003-2004) zaznamenal na svých prvních halových závodech vyrovnané výkony ve všech disciplinách trojboje a obsadil vícebojařskou 17. příčku.

 

 

V mladších přípravkách děvčat urputně bojovala i Amálka Stoklasová. Ta ve skoku dalekém z místa vylepšila svůj výkon z předvánočních závodů také v Otrokovicích, její nové osobní maximum v této disciplině činí 177cm, což bralo 2. místo mezi závodnicemi této kategorie. Závod, jak již bylo uvedeno výše, byl koncipovány jako víceboj, v jehož rámci Amálka obsadila konečné 7. místo.

 

Rodina Stoklasových měla na závodě další dvě želízka, jmenovitě Klárku a Julinku, které soutěžily v kategorii nejmladších, atletické školky (ročníky narození 2005 a mladší). Čtyřboj pro ně představoval jistě jak pestrou, tak náročnou fyzickou zátěž, jejímž výsledkem bylo 4. místo pro Klárku a 6. místo pro Julinku.

 

 

Mezi nejmladšími chlapci jsme měli jediného, ale velice úspěšného závodníka, Šimona Soneta. Šimon dokázal ve třech disciplínách čtyřboje, běhu, hodu míčkem i hodu medicinbalem, získat dílčí vítězství, ve skoku dalekém z místa přidal těsné 2. místo, což v konečném součtu nemohlo přinést nic jiného než umístění nejvyšší, celkovou 1. příčku. Nutno podotknout, že pro Šimona to byla první závodní zkušenost a hned tak perfektní!

 

Nejen Šimon, ale všichni mladí atleti a atletky svými výkony ukázali, že naše společná tréninková snaha a píle přináší své ovoce. Největší radost nám všem ale nedělají jen tyto získané vavříny, ale především stále rostoucí zájem ze strany kroměřížských rodičů a dětí o námi vedené tréninky.

img_7511.jpg

 

 

Za celkové vystoupení našich svěřenců na závodech v Otrokovicích mi na tomto místě nezbývá nic jiného než poděkovat za předvedené výkony, které u všech bez výjimky byly maximem jejich současných schopností a dovedností, což je nejpodstatnější.

 

KOMPLETNÍ VÝSLEDKY

 

img_7486.jpg

img_7483.jpg

img_7481.jpg