Jdi na obsah Jdi na menu

Dětský den v duchu atletických radovánek

V pátek 1. června proběhlo na kroměřížském atletickém stadionu u příležitosti mezinárodního dne dětí atletické odpoledne pro děti. Připravenou koncepcí jsme navázali na dvě v loňském roce podobně uspořádané akce, atletické víceboje pro děti. Tentokrát se jednalo o osmiboj, který si mohlo vyzkoušet každé dítě, které si za námi v tento den našlo cestu.

 

plakatek---den-deti.jpg

Osm připravených disciplín prověřilo schopnosti a dovednosti dětí v běhání, skákání i házení a neslo se tak přesně v duchu, s jakým byl projekt atletiky pro děti zahajován: „Běhej, skákej, házej rád, atletem se můžeš stát!“

 

Přestože počasí sportovnímu odpoledni příliš nepřálo, bylo chladno a chvílemi dokonce hrozil déšť, aktivně se do atletického osmiboje zapojilo celkem více než 100 dětí věkové skupiny    2 – 10 let. Trenéři sekce dětské atletiky Atletického klubu Kroměříž se snaží děti pro pohybové aktivity nadchnout a motivovat je k dlouhodobému vztahu k pohybu a smysluplnému trávení svého volného času. I proto nebyl program připraven jako soutěžní, ale především jako zážitkový a jako možnost ověření si svých vlastních schopností a dovedností. Za úspěšné absolvování celého osmiboje tak byl pro každého připraven diplom, sladkost i nějaká drobnost na památku.

 

Co je totiž víc, než radost z toho, že děti se za námi na atletický stadion, ať už na pravidelné tréninky či celoměstské akce, vracejí a vždy se těší na další společné setkání?

 

A hned na tom nejbližším se na Vás všechny budeme zase moc těšit! J

 

Jakub Hřib, trenér