Jdi na obsah Jdi na menu

1. OLYMPIJSKÝ DĚTSKÝ TÁBOR V KROMĚŘÍŽI

 

1. OLYMPIJSKÝ TÁBOR V KROMĚŘÍŽI

Čas uplynul jako voda a je za námi první Olympijský tábor, který o prázdninách uspořádaly trenérky AK Kroměříž pro děti ve věku od 6 – 11let.  Bohatý program vtáhl malé sportovce do atmosféry příprav na Olympiádu. Strávili spolu spoustu času při sportování, hrách a veselé zábavě plné překvapení.  Děti se dozvěděly i něco o historii Olympijských her.

p7191851.jpg

Den začínal čestným kolečkem malých sportovců po atletickém ovále s vlastnoručně vyrobenou Olympijskou vlajkou. Týmy: Torpéda, Žabáci rychlíci i Tornáda měly svého maskota a bojový pokřik, který se ozýval po celém stadionu.

p7151270.jpg

Každý den čekalo sportovce nějaké překvapení. Orientační hra v Podzámecké zahradě byla pro některé táborníky novinkou. Hrozilo, že se nevrátíme zpět v plném počtu, ale ukázalo se, že děti vždycky překvapí a i ti nejmenší to v pohodě zvládly. Zmrzlina byla zasloužená odměna za jejich snažení. 

p7181509.jpg

Celodenní výlet do přírody uvítali všichni s nadšením. Téměř nikomu se nepodařilo setřást klíště v podobě prádelního kolíku, týmy si s gustem a hráčskou náruživostí zahrály Skalní golf. Hlad děti zahnaly vlastnoručně opečenými špekáčky a posilněné, hravě vyběhly schody rozhledny na Brdo.

 

 

p7171440.jpg

Po čtyřech náročných dnech přišel den poslední, korunovaný Olympiádou. Slavnostně jsme zažehli Olympijský oheň a vztyčili Olympijskou vlajku. Ceremoniál pokračoval slibem sportovců a rozhodčích. Ještě zazněl hlasitý pokřik týmů a už pro děti začala jejich první Olympiáda v životě v duchu hesla „RYCHLEJI, VÝŠE, SILNĚJI“. Při slavnostním vyhlášení nejlepších sportovců se dětem rozzářila očička, když se jim na krku zatřpytily medaile. Kdo ví, třeba je mezi nimi další Zátopek, Špotáková nebo Železný.

 

 

 

 

Shodly jsme se na tom, že děti byly úžasné. Nejen že se s chutí zapojovaly do sportovních zápolení, her a společných aktivit, ale ukázaly, že se umí chovat v jídelně, autobuse i na výletě. Vznikla nová přátelství, možná i táborové lásky a tak to má být. Věříme, že společně strávené chvíle budou patřit k nezapomenutelným prázdninovým zážitkům. I když nám to dalo zabrat, bavily jsme se stejně dobře jako malí sportovci.

 

Trenérky Renata, Jitka, Bára

 

 

p7191849.jpg

 

Náhledy fotografií ze složky 1.Olympijský tábor