Jdi na obsah Jdi na menu

Výborné zahájení halové sezóny Aleny Symerské

Nezvykle brzo zahájila letošní halovou sezónu nejlepší kroměřížská atletka Alena Symerská.

Alena na sebe vzala náročný úkol, po velmi úspěšném studiu na kroměřížském gymnáziu, se pokusit skloubit studium matematiky a fyziky na VŠ s vrcholovým sportem!

Po náročné tříměsíční objemové přípravě a bez speciálního vyladění se zúčastnila 7.ledna  prvních halových závodů otevřeného mistrovství Moravskoslezského kraje v krásné nové  hale ve Vítkovicích. Na úvod halové sezóny absolvovala start na 200 m s velmi povzbuzdivým výsledkem, když zvítězila v novém klubovém a osobním halovém rekordu časem 24,89 (starý rekord z roku 2015 měl hodnotu 25,30).

Hlavním důvodem nezvykle brzkého zahájení sezóny byla morální povinnost reprezentovat svoji novou školu Masarykovu univerzitu v Brně na Akademickém mistrovství České republiky 9.ledna v Praze. Vzhledem k tomu, že speciální příprava na svoji nejsilnější disciplínu 400 m je teprve na začátku, zvolila s trenérem start v běhu na 800 m, což je disciplína, která lépe odpovídá našim tréninkovým možnostem v náročném zimním období bez kvalitního tréninku rychlosti. Přesto, že 800 m není hlavní disciplína Aleny, zvládla skvěle závody silné konkurenci, kdy 6 přihlášených běžkyň mělo lepší osobní výkon. Soupeřek se nezalekla a možná trochu netakticky rychlým začátkem 62 vt. na prvních 400 m vzala většině startujících vítr z plachet. Aleně odolala pouze kolínská Renata Vocásková s osobním rekordem 2:07,67min.,která se „vyvezla“ 700 m a ve finiši Alenu porazila časem 2:12,17 min. Přesto je stříbrná medaile na Akademickém mistrovství ČR časem 2:13,64 min. úspěchem a povzbuzením do dalších, tentokrát již sprintérských závodů.

 

VÝSLEDKY AKADEMICKÉHO MČR

VÝSLEDKY OSTRAVA: http://online.atletika.cz/vysledky/27833/60