Jdi na obsah Jdi na menu

Petr Žďára překonal další klubové dorostenecké rekordy! Rozpětí jeho výkonů je obdivuhodné

Velký progres výkonnosti zaznamenává v tomto roce náš ještě 16-ti letý dorostenec Petr Žďára. Od celkem nedávné doby, co se po absolvování základní školy a opuštění fotbalové sportovní třídy začal naplno věnovat atletice, se jeho výkony neustále zlepšují.

Ale to, co předvádí na začátku letošní hlavní sezóny, je z našeho pohledu neuvěřitelné. Před cca 14 dny překonal 36 let starý (z roku 1983!) klubový dorostenecký rekord Petra Veselého na 1500m a nyní o posledním víkendu překonal stejně staré klubové rekordy dokonce dva.

Na 2. kole Mistrovství Moravy družstev juniorů v Olomouci, překonal nejprve čas Petra Krejčíře 1:57,7 min. z roku 1983 a to v běhu na 800m, když zacíloval jako třetí v pořadí za 1:56,22 min.

A o hodinu a půl později nastoupil na start běhu na 400m, kde doběhl sice na 5. místě, ale výborným časem 50,17 s překonal klubové Krejčířovo maximum (50,31 s) ze stejného roku 1983! 

Na jeho výkonech je pozoruhodné především rozpětí běhů od 400m do 1500m, když svými výkony vymazal z rekordních tabulek oba borce, kteří stále patří k tomu nejlepšímu, co jsme v Kroměříži vychovali. Petr Veselý i Petr Krejčíř byli pro připomenutí dokonce mistry ČSSR  a juniorskými reprezentanty.

 

Za výkony všech tří výše jmenovaných stojí jeden společný jmenovatel a tím je trenér Ota Šedý. Je bezesporu, že Ota je vynikající trenér a dokáže své svěřence výborně připravit. I proto v březnu na slavnostním vyhlášení převzal cenu za mimořádný přínos sportu, v anketě Sportovec roku 2018 Zlínského kraje.  

 

VÝSLEDKY OLOMOUC: https://online.atletika.cz/vysledky/39974/80

 

Náhledy fotografií ze složky Memoriál Květoše Tichavského2019