Jdi na obsah Jdi na menu

1. kolo soutěže družstev mladšího žactva

Ve středu 13. 5. 2015 pokračoval nabitý květnový kalendář soutěží mladších žáků a žákyň. Na tyto závody jsme vyrazili s malou výpravou do Uherského Hradiště. Všichni zúčastnění měli před sebou pětiboj - 60 m překážek, hod kriketovým míčkem, 60 m, skok daleký a 800 m. Tyto disciplíny mají otestovat zejména všestrannost, která je v této kategorii důležitá. Byla tedy potřeba jak rychlost a obratnost, tak i pohyblivost a vytrvalost.

V kategorii chlapců závodili Marek Kadlečík (2003), Noah Adam Blank (2002) a Filip Jokl (2003). Mezi dívkami Denisa Peričová (2003) a Kristýna Váňová (2002).

Výkony a výsledky lze najít níže v odkazu na stránkách ČAS, pro mne však byla důležitá hlavně účast a nasazení každého člena výpravy. Mezi ostatními závodníky jsme se neztratili, i když u některých soupeřů byla vidět vyšší technická vyspělost. My jsme ukázali maximum, které lze natrénovat ze dvou tréninků za týden.

Konečně také bylo ukázkové počasí a dobrá organizace, tak jsme si závody náramně užili. Mrzí mě opět nízký počet našich závodníků. Tyto akce rozhodně přinášejí mnohem více pozitiv a zážitků než negativ. Všem zúčastněným děkuji a celou akci tedy hodnotím rozhodně známkou jedna.

výsledky: http://online.atletika.cz/vysledky.aspx?idk=23134

                                                                                               P.Osina