Jdi na obsah Jdi na menu

PMEZ v krosu 2010 - intro

Zítra se uskuteční 25.ročník PMEZ v krosu, správněji označovaný jako ECCC (Europian Cross-Country Champs Club Cup). V neděli 7.února ho bude hostit severošpanělská metropole Baskicka - Bilbao.

Českou republiku bude reprezentovat již po sedmé v řadě náš klub, který se na tuto akci kvalifikoval díky výsledkům svých běžců na posledním Mistrovství republiky v krosu, které se uskutečnilo loni v březnu v Kdyni.

Z našich běžců byli nominováni:  ve velmi dobré formě právě běhající Jan Kreisinger, zkušený a ostřílený Róbert Štefko, dále Tomáš Blaha a Martin Frei. Velkou posilou by měla být naše nová akvizice - trojnásobný po sobě jdoucí mistr republiky v krosu Milan Kocourek a z hostujících tanzánských běžců to bude zřejmě opět  Pascal Mombo Sarwat.

Loni nás právě na krosu v Istanbulu reprezentoval poprvé běžec z pod Kilimanjara - konkrétně to byl Ezekiel Jafari Ngimba, který významnou měrou pomohl družstvu k 7.místu. Letos bychom chtěli tento výsledek minimálně o jedno místo vylepšit. Nejlepším umístěním na této odnoži PMEZ bylo 5.místo z roku 2008, jež naši běžci vybojovali v portugalské Albufeiře. 

Nebude to ale v žádném případě snadná záležitost, protože dle startovní listiny by se na start mělo v elitní mužské kategorii postavit celkem 23 týmů. Mezi favority budou opět patřit obě portugalská družstva Maratona a Conforlimpa, dále potom domácí tým Bikila Toledo, v jehož barvách nastoupí téměř všichni španělští reprezentanti v čele s čertvým mistrem Evropy v krosu Alemayehu Bezabehem. Ten bude zároveň obhajovat i loňské vítězství z Istanbulu. 

V kategorii žen se poprvé od roku 2005 představí české družstvo, tentokráte běžkyně Sokola České Budějovice v čele s Lucíí Sekanovou. 

Plán trati:

Obrazek

 

Náhledy fotografií ze složky PMEZ v krosu 2010 2