Jdi na obsah Jdi na menu

Kocourek podlehl na Hornické desítce pouze Maďaru Tóthovi, Bajza doběhl devátý

V sobotu 6.listopadu se ve Frýdku-Místku běžel jubilejní 25.ročník Hornické desítky. Tento běh patří podle hlasování čtenářů časopisu "Behej.com" mezi tři nejoblíbenější a nejprestižnější silniční desítky v ČR.

Pravidelně se ho účastní i naši běžci. Loni zde po výborném výkonu (29:56 min.)  zvítězil Milan Kocourek a letos se na startovní čáru postavil v roli obhájce prvenství, zejména proti silným Maďarům Tóthovi a Benemu.  Lászlo Tóth šel také podle předpokladů ihned po startu do čela a vypracoval si menší náskok. Za ním běžel jeho krajan Barnabas Bene. Skupinku pronásledovatelů vedl Milan Kocourek, který se postupně propracoval před Beneho, ale Tótha se mu již dotáhnout nepodařilo. Do cíle doběhl v čase 30:18 min. s pětivteřinovým odstupem na vítězného Tótha a s náskokem 9 vteřin na třetího Beneho.

Obrazek

Z dalších našich běžců doběhl Jakub Bajza na solidním 9. místě, když 10 km trať zdolal v čase 31:22 min. Filip Vrága obsadil časem 38:32 min. 105. místo a Oldřich Jasenský byl 114. (38:38min).

V kategorii žen vybojovala Renata Brodová pěkné 8.místo dobrým časem 38:58 min., když z domácích běžkyň doběhla druhá. Před ní doběhly pouze Ukrajinské a Polské závodnice. Hned na dalším místě doběhla Kateřina Bobotová (40:08min.).

Letos opět padl účastnický rekord, když se na startu sešlo přes 500 běžců.